Sony je veliki japanski tehnološki div koji igra itekako važnu ulogu na tržištu pametnih telefona i kamera, no posljednjih se godina nekako sve rjeđe spominje u javnosti. Na tržištu su se pojavili mnogi novi igrači koji su Sony malo gurnuli u drugi plan – barem kada su u pitanju pametni telefoni. No, vjerujemo da Sony to ne zabrinjava previše jer i dalje imaju svoje vjerne fanova, ali i proizvode razne dijelove za popularne proizvođače pametnih telefona. Stoga, kako god okrenuli – Sony i dalje itekako dobro posluje.

U Sony-ju su odlučili malo obogatiti ponudu svojih pametnih telefona pa ćemo tako već za nekoliko dana vidjeti premijeru novog pametnog telefona – Sony Xperia 5 II. Dakako, radi se o uređaju koji spada u viši cjenovni razred, a donosi fantastične performanse u raznim segmentima korištenja telefona. Prema dosadašnjim informacijama, novi Sony Xperia 5 II pametni telefon službeno bi trebao biti predstavljen 17. rujna. Iako se o navedenom telefonu već nekoliko mjeseci razglaba, sada se pojavio i promotivni video (doduše ne na službenom YouTube kanalu).

Sony Xperia 5 II pametni telefon trebao bi raditi na novom Snapdragon 865 procesoru pa će uređaj sasvim sigurno podržavati 5G mreže. Na prednjoj strani uređaja nalazit će se velik OLED zaslon koji bi trebao imati frekvenciju osvježavanja od 120 Hz. Što se tiče kamera, Sony će ponovno odraditi fantastičan posao pa će tako stražnji sustav kamera moći snimati 4K video s čak 120 sličica u sekundi. Ovim će ljubitelji Sony telefona dobiti uređaj s kojim će moći raditi fantastične Slo-Mo video materijale. Uređaj će prema nekim navodima biti prilagođen ljubiteljima igranja video igara, a doći će sa specijalnim softverom za gejmere koji bi trebao pružiti vrhunske performanse igranja. Bit će tu i dva prednja zvučnika za fantastične audio performanse, a uređaj će vjerojatno imati i 3.5mm utor za slušalice.

Iako točan datum puštanja telefona u prodaju za sada nije poznat, više bismo trebali znati nakon službenog predstavljanja. Možemo zaključiti kako se radi o pametnom telefonu vrhunskih performansi, a poznavajući Sony cijena bi trebala biti solidna za kupce s višim budžetom.

Piše: M.Ž.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here