Sony Xperia XA serija pametnih telefona već nekoliko godina uspješno egzistira na tržištu. Iako su mnogi ovoj seriji zamjerali manjak domišljatosti u dizajnu, čini se kako je Sony napokon odlučio krenuti u nekom novom smjeru kako bi se što kvalitetnije približio krajnjim korisnicima. Prema novim saznanjima uskoro će se na tržištu pojaviti nova serija pametnih telefona iz tvornice Sonyja koja će zamijeniti seriju Xperia XA. Očekuje nas predstavljanje modela Xperia 10 i Xperia 10 Plus koji će pokazati u kojem će smjeru teći razvoj novih Sony pametnih telefona.

Sony Xperia 10 imat će zaslon veličine 5.9 inča i prema svemu sudeći taj će zaslon dolazi u omjeru 21:9, što je određena novost na tržištu pametnih telefona. Xperia 10 Plus trebala bi imati nešto veći zaslon i on će se protezati na 6.5 inča, a novost kod ovih uređaja jest što će imati iznimno tanke rubove (što do sada kod Sonyja nije bio slučaj). Jedino s gornje strne uređaja rub neće biti tanak jer će se tamo nalaziti zvučnik i selfie kamera, za što je potreban određen prostor.

novi sony pametni telefoni

Novi bi uređaji trebali dolaziti sa super kamerom, od čega će oba modela imati dvije stražnje kamere, a koje će omogućavati snimanje 4K video materijala. Napredni model imat će kombinaciju kamera od 10 i 8 MP, dok će se na osnovnom modelu nalaziti kamere od 13 i 5MP. Pus model također bi trebao imati nešto bolje performanse pa se nagoviješta kako će imati 4GB radne memorije, dok će osnovni model imati 3GB, a oba će modela imati i 64GB prostora za pohranu podataka.

U središtu osnovnog modela trebao bi se nalaziti Snapdragon 630 procesor, dok će u Plus modelu biti Snapdragon 660 procesor. Neki veliki pomaci nisu napravljeni po pitanju baterija pa će se unutar modela nalaziti 2870 mAh baterija, dok bi pokretački sustav za ova uređaja trebao biti Android 9.0 Pie. Što se tiče cijene, spominje se kako će osnovni model koštati oko 350 eura, dok ćete za napredni model morati izdvojiti nešto više od 400 eura.

Piše: M.Ž.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here