Samsung Galaxy Fold je zajedno sa Huaweijevim Mate X trebao biti prvi, savitljivi pametni telefon koji je trebao osvanuti na tržištu. No s obzirom na probleme s kojim se uređaj susreo uslijedile su odgode. Najnovija odgoda Galaxy Fold savitljivca (koji je na tržištu trebao osvanuti u travnju) ne daje nam puno nade da bismo ubrzo mogli vidjeti ovaj uređaj na bilo kakvim policama trgovina.

”Dolazi uskoro” je ono što se u vezi Galaxy Fold-a moglo najnovije saznati od strane Samsunga. Kada će to ”uskoro” doći nitko ne zna. Neki kažu i vjeruju da će se Fold prodavati od srpnja, dok drugi spominju tek kraj ove godine.

No u međuvremenu nam pozitivne i iznenađujuće vijesti u vezi savitljivih, pametnih telefona stižu iz Japana! Japanski proizvođač Sony najavio je kako radi na svom vlastitom savitljivcu koji bi se na tržištu trebao pojaviti negdje iduće godine. O čemu se točnije radi- saznajte u nastavku ovog članka!

SAMSUNG GALAXY FOLD

Nova odgoda

Prije otprilike dva tjedna jedan od vodećih ljudi u Samsungu gospodin Koh najavio je novu odgodu Samsung Galaxy Fold uređaja. „Ubrzano radimo na finalizaciji projekta Samsung Galaxy Fold, što znači da bi naši cijenjeni kupci uređaj na tržištu mogli ugledati vrlo skoro“.

Ono što je velika šteta jest to da gospodin Koh nije specificirao kada bi se to „skoro“ trebalo dogoditi. Kraj travnja, odnosno datum koji je bio rezerviran kao datum kada je Samsung Galaxy Fold trebao osvanuti na tržištu je iza nas. Prošlo je više od mjesec dana, no novih vijesti u vezi uređaja nema.

Što je uzrok takvoj odgodi?

Ako se sjećate, Samsung Galaxy Fold, odnosno njegovi testni uzorci pokazivali su ne baš zanemarive probleme. Neki od uređaja jednostavno su se sami od sebe isključivali (nakon čega ih više niste mogli uključiti). Drugima su pucali ekrani ili bi došlo do treperenja slike. Problemi su bili ozbiljni. Samsung je reagirao na njih odgodom uređaja i od tada pa do danas ne postoje jasne naznake kada bismo Galaxy Fold mogli uskoro (ovaj puta zapravo) vidjeti.

Sony preuzima inicijativu

Sjećamo se da su prva dva najavljena savitljivca bili Samsung Galaxy Fold i Huawei Mate X. Galaxy Fold je odgođen zbog problema. Mate X, zbog nedavnih svađa između Googlea i Huaweija, ima svojih problema zbog kojih je i njegov izlazak na tržište upitan. No, dok Samsung i Huawei imaju svatko svojih problema na scenu stupa japanska tvrtka Sony.

Sony je prije nekoliko dana službeno najavio kako ozbiljno radi na osmišljavanju vlastitog savitljivog, pametnog telefona. Uređaj bi se trebao zvati Sony Xperia F. Sonyjev savitljivac na tržištu bi se sigurno trebao pojaviti negdje iduće godine.

 

OLED ekran i 5G kompatibilnost

Zasad se u vezi Sonyjevog savitljivog telefona ne zna puno toga. Jedini podaci koji su dostupni su naziv (Sony Xperia F) i to da će Sonyjev uređaj po specifikacijama biti vrlo blizu specifikacijama Huaweija Mate X i Galaxyja Fold. Nadalje, Sony je otkrio kako će njegov ”F” imati OLED savitljivi zaslon omjerom slike kakvu imaju Xperia 1 ili Sony Xperia 10.

Osim toga nova Xperia F bit će u cijelosti ”5G kompatibilna”. Nadajmo se samo da će Sony znati zaobići sve probleme s kojima se susreo Samsung te da ćemo iduće godine zaista na tržištu vidjeti jedan (funkcionalan) savitljivi, pametni telefon.

Piše: I.H.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here