Sony je dugo vremena gajio svoj prepoznatljivi dizajn te se nije htio prikloniti novim modernim trendovima koje je tržište forsiralo. Ipak, prouzročilo je to probleme u prodaji Sony pametnih telefona pa su se prošle godine ipak odlučili okrenuti razvoju novog prepoznatljivog dizajna – koji će biti puno sličniji trendovima na tržištu. Čini se kako je Sony sada odlučio napraviti potpuni zaokret po pitanju dizajna te se u potpunosti stopio sa svim ostalim proizvođačima pametnih telefona.

Sony je ne tako davno kod organizacije WIPO (World Intellectual Property Organization) predao zahtjev za zaštitom patenta koji su mnogi odmah povezali s novim Xperia pametnim telefonom. Za razliku od prethodnih generacija ovaj opis patenta jasno ukazuje da se Sony želi priključiti modernom dizajnu koji forsiranu i ostali proizvođači pametnih telefona. Telefon sada ima jako tanke rubove uz zaslon, a sam zaslon dolazi u 21:9 omjeru. Nakon što su dugo vremena gajili široke rubove oko zaslona, sada na tri strane uređaja Sony gotovo pa ni nema prostora – čime zaslon seže od ruba do ruba uređaja.

 

Što se tiče novosti u dizajnu, novi Xperia model trebao bi imati i rupu u zaslonu u kojoj bi bila smještena selfie kamera. Rupa će biti nešto nalik Samsungovom dizajnu koji je primijenio na Galaxy Note 10 seriji uređaja, što je možda nagovještaj kojim konkurentima Sony želi konkurirati. Iako nije poznato kada bi se navedeni telefon mogao pojaviti na tržištu, sve su glasnije spekulacije kako će možda biti predstavljen na MWC sajmu koji nam je sve bliže.

Dogodi li se zaista to predstavljanje bit će sjajno vidjeti ovaj dugo očekivani zaokrenut u području dizajna pametnih telefona od strane Sonyja. Čini se kako je vrijeme prepoznatljivog Sony dizajna telefona iza nas te kako je ova kompanija napokon prigrlila trendove koje nameću ostali proizvođači. Bit će također zanimljivo vidjeti hoće li novi dizajn sa sobom donijeti i već interes korisnika jer Sony je sve dalje od konkurenata.

Piše: M.Ž.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here