Kineski proizvođači pametnih telefona posljednjih nekoliko godina rade fantastičan posao i sve su bliže glavnim konkurentima na tržištu – Samsungu i Appleu. Zanimljivo je vidjeti kako su ti kineski modeli pametnih telefona sve popularniji van kineskog tržišta – primjerice u Europi i SAD-u. No, takav uspon tih brendova nimalo ne čudi jer su u posljednjih nekoliko godina preuzeli stvari u svoje ruke, angažirali hrpu iznimno kvalitetnih inženjera i počeli su stvarati fantastične uređaje odličnih hardverskih i softverskih dijelova.

Jedan od brendova koji ima itekako ozbiljne namjere na tržištu pametnih telefona jest i Meizu. To je kompanija koja već nekoliko godina lansira super uređaje, koji postaju sve popularniji i na našem tržištu. Iako je proboj na nova tržišta iznimno težak zadata, kvalitetnom uređaja i pristupačnom cijenom Meizu osvaja srca novih korisnika.

Meizu 16S i Meizu 16S Plus
Meizu 16S i Meizu 16S Plus

Ova godina trebala bi samo nastaviti rast uspješnih pokazatelja jer Meizu priprema nekoliko fantastičnih uređaja u ovoj godini. To je potvrdio i čelni čovjek kompanije koji je putem digitalnih kanala nagovijestio kako će Meizu ove godine napraviti čak 3 nove top uređaja koji će koristiti novi Qualcommov Snapdragon 855 čip.

Prema objavljenim podacima Meizu bi u 2019. godini trebao predstaviti nasljednike uređaja Meizu 16 i Meizu 16 Plus, a novi modeli trebali bi nositi nazive Meizu 16S i Meizu 16S Plus. Prvi model pametnog telefona imat će zaslon veličine 6.2 inča i na njemu se neće nalaziti notch, dok će uređaj s dodatkom Plus imati nešto veći ekran, točnije 6.5 inča. Novo u ponudi Meizu uređaja bit će gejmerski pametni telefon koji je još uvijek u fazi razvoja i pitanje je da li će biti predstavljen zajedno s prethodno spomenuta dva modela.

Zanimljivo kod tog gejmerskog modela je što je trenutno u tijeku anketa u kojoj korisnici mogu birati koja veličina zaslona bi bila idealan za gejmerski pametni telefon. Predstavljanje Meizu 16S i 16S Plus uređaja očekuje se sredinom godine, dok bismo na gejmerski telefon mogli pričekati još malo duže. U svakom slučaju, Meizu radi na razvoju fantastičnih telefona koji će biti pokretani izvrsnim Snapdragon 855 čipovima.

Piše: M.Ž.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here