Najnoviji Samsungovi aduti – Galaxy S9 i S9+ – službeno predstavljeni hrvatskoj publici

Najbolja kamera na Samsung pametnim telefonima do sada, video opcija Super Slow-mo , AR Emoji emojiji, Dolby Atmos surround zvuk… sve to, i mnogo više, Galaxy S9 i Galaxy S9+ čini telefonima stvorenima za komunikaciju današnjice  

Zagreb, 9. ožujka 2018. –Tvrtka Samsung Electronics sinoć je u Umjetničkom paviljonu, svega dvanaest dana nakon svjetske službene premijere dugoočekivanih telefona Samsung Galaxy S9 i S9+, dva najnovija člana Galaxy obitelji predstavila hrvatskoj javnosti. Oba uređaja kupci mogu prednaručiti već danas, a u službenoj će prodaji biti od 16. ožujka, u ponoćno crnoj, koraljno plavoj i potpuno novoj purpurno ljubičastoj boji. Preporučene maloprodajne cijene uređaja su 6499 kuna za Galaxy S9, odnosno 7299 kuna za Galaxy S9+, a moći će se nabaviti kod domaćih operatera Hrvatskog Telekoma, Tele2 i Vipneta, kao i maloprodajnih partnera, eKupi, Elipso, Sancta Domenica i Smartson.

Damir Hoyka_Samsung Galaxy S9, S9+ kamera
Na prezentaciji je testirao Samsung Galaxy S9, S9+ kamere i poznati fotograf Damir Hoyka.

– S ponosom najavljujemo dostupnost novih Samsung Galaxy S9 i S9+ na hrvatskom tržištu. Ovi uređaji značajno mijenjaju paradigmu načina na koji komuniciramo, dijelimo informacije i doživljavamo svijet oko sebe, u vremenu u kojem korisnici sve više komuniciraju i izražavaju se pomoću fotografija, videozapisa i emotikona. S Galaxy S9 i S9+ redefinirali smo kameru pametnih telefona te na tržište donijeli elegantan i impresivan uređaj osmišljen kako bi korisnicima pomogao da se povežu s drugima i izraze se na njima svojstven i jedinstven način – naglasio je Hojun Hwang, predsjednik Uprave regionalnog predstavništva Samsung Electronics.

Pametni telefoni stvoreni kako bi iznova kreirali način na koji komuniciramo, dijelimo sadržaje i doživljavamo svijet imaju najbolju kameru do sada za snimanje pri slabom osvjetljenju te novi dvojni otvor na kameri, mogućnost snimanja Super Slow-mo video zapisa i personalizaciju AR Emoji emojijia.


Samsung Galaxy S9 i S9+proglašeni su najboljim uređajima na sajmu MWC – Mobile World Congress u Barceloni na ceremoniji dodjele godišnjih Global Mobile Awards (GLOMO nagrada). Samsung je dobio nagrade i za Gear VR s daljinskim upravljačem, Samsung Pay servis i Samsung DeX.

Pavle Zobundzija_Samsung

– S ponosom tvrdimo da novi S9 i S9+ imaju najbolje kamere na tržištu. Tu je, naravno, i beskrajni Super AMOLED zaslon, zaštitni znak Galaxy obitelji. Galaxy S9 i S9+ pružaju mnoštvo novih mogućnosti i značajki te smo uvjereni da ćemo i ovom generacijom modela S serije oduševiti naše korisnike-  zaključio je Pavle Zobundžija, direktor odjela telekomunikacija u regionalnom predstavništvu Samsung Electronics.

Samsung Galaxy S9, S9+_Slow-mo mogucnost

Samsungov dvojni otvor na kameri ima leću koja se prilagođava poput ljudskog oka te se može automatski mijenjati ovisno o uvjetima osvjetljenja. Samsungov dvojni otvor na kameri[1] (F1.5 – F2.4) tijekom fotografiranja automatski pruža više svjetla kad je tamno te manje svjetla kada su uvjeti u kojima fotografiramo presvijetli, zbog čega u svim uvjetima nastaju oštre i jasne fotografije.

Tu su i unaprijeđene kamere sa Super Speed Dual Pixel senzorom s povećanom snagom obrade i memorijom za visoku kvalitetu slike. Uz mogućnost snimanja Super Slow-mo video zapisa, svaki korisnik može dinamičnim i usporenim video zapisima koji snimaju do 960 slika u sekundi nezaboravnim učiniti svaki moment. Novi aduti Galaxy obitelji – S9 i S9+ imaju inteligentnu značajku Motion Detection koja detektira kretanje u okviru i počinje automatski snimati. Nakon snimanja Super Slow-mo videozapisa korisnici mogu, između 35 ponuđenih, odabrati pozadinsku glazbu ili dodati melodiju s omiljenog popisa za reprodukciju. Za dodatnu zabavu tu je i mogućnost izrade, uređivanja i dijeljenja GIF datoteka.

Samsung Galaxy S9, S9+ AR Emoji_1

Zahvaljujući AR Emoji emojijima korisnici Samsung Galaxy S9 i S9+ pametnih telefona sada mogu sami izrađivati emojije koji izgledaju, zvuče i djeluju poput njih samih. AR Emoji dijeli korisnikove stvarne osjećaje u videozapisima i nizu naljepnica u upotrebi standardnog AGIF formata datoteke, a sve kako bi korisnici svoje osjećaje i veselje mogli podijeliti na većini platformi za komunikaciju trećih strana.

Osim svega navedenog, ova dva telefona itekako zaslužuju da se istakne kako dolaze sa snažnim Galaxy stereo AKG zvučnicima, Dolby Atmos surround zvukom te beskrajnim AMOLED zaslonom s profinjenim rubom – ključnim elementom Samsungove baštine.Samsung Galaxy S9 i S9+ su prvi telefoni koji podržavaju novu aplikaciju Smart Things i mogu se povezati s drugim Samsung uređajima, a najnoviji Samsung DeX idealan je za one koji su stalno u pokretu. Uređaji podržavaju proširivu memoriju do 400 GB MicroSD karticom i opremljeni su najnovijim procesorima za premium aplikacije koje nude snažne performanse i sofisticiranu obradu slike.

 

Za više informacija o Samsung Galaxy S9 i S9+ posjetite internetsku stranicu: http://www.samsung.com/hr/smartphones/galaxy-s9/.

[1]Dual Aperture/Dvostruka blenda podržava režim F1.5 i F2.4. Dual Apertu je instaliran na stražnjoj kameri  (Galaxy S9) i stražnjoj široj kameri (Galaxy S9 +).

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here