Samsung je nedavno najavio ”olakšanu” verziju svog super-uspješnog Samsung Galaxyja S10; Samsung Galaxy S10 Lite. Da stvar bude bolja, nećemo morati čekati puno dok se Galaxy S10 Lite pojavi na našim tržištima. Neka predviđanja govore u prilog tomu da bismo ovaj uređaj u trgovinama mogli vidjeti prije travnja. O čemu se točnije radi, koje su posebnosti nove, Lite verzije istoimenog Samsungovog flagshipa i što nam se dosad svidjelo pročitajte u nastavku ovog članka!

Samsung Galaxy S10 Lite (kodnog naziva SM-G770F) dugo vremena bio je samo glasina. Nije se moglo znati radi li zaista južnokorejska tvrtka na novom uređaju ili ne. No, malo prije nego što je počeo sajam u Las Vegasu pod nazivom CES 2020, Samsung je javnosti odlučio otkriti svoje karte; četvrta iteracija S10 modela uređaja konačno je predstavljena javnosti!

GalaxyS10Lite

Tehnički aspekti Galaxy S10 Lite uređaja

Iako će se raditi o ”Lite” modelu, s tehničke strane ovaj uređaj trebao bi biti jako dobro opremljen. Prvo obilježje koje je nama upalo u oči, a za koje vjerujem da će upasti u oči svim znalcima tehnologije, jest Snapdragon 855, kojeg će S10 Lite imati u sebi. Nadalje, tu je i 8 GB radne memorije, plus 128 Gigabajta unutarnje memorije za pohranu, koja se može dodatno podebljavati microSD karticama.

Slično kao i još jedan Lite uređaj, odnosno Samsung Galaxy Note 10 Lite, i S10 Lite imat će zaslon od 6.7 inča, sa ”punch-out” kamerom, koja će biti stavljena na sredinu. Što se tiče rezolucije i tu bi vas S10 Lite trebao moći zadovoljiti. Full HD+ (odnosno 2400 x 1080) na Super AMOLED ploči rezolucija je koja bi trebala pružiti klasično odličan prikaz slike. U pogledu kamera, postoje neke razlike u odnosu na prethodne S10 modele. Iako će i S10 Lite imati trostruku stražnju kameru, način na koje će one biti smještene na uređaj razlikovat će se od prethodnih S10 modela.

Glavni senzor bit će onaj od 48 MP, otvora blende f/2.0 i optičkom stabilizacijom slike. Osim njega tu će biti i ultraširokokutni senzor od 12 MP, kao i makro kamera od 5 MP. Selfie kamera, unutar Samsungovog ”Infinity-O” prikaza slike bit će opremljena 32-megapixelnim senzorom, otvora blende f/2.2. Baterija na novom, ”olakšanom” Samsungu bit će ćelija od 4.500 mAh, s podrškom za Quick Charge tehnologiju. Utor će biti sada već standardizirani USB-C, a softversku stranu objedinjavat će Android 10 i Samsungovo One UI 2.0 sučelje.

 

Cijena i dostupnost na tržištu

Slično kao i Samsung Galaxy Note 10 Lite i Samsung Galaxy S10 Lite trebao bi izaaći u prvoj četvrtini ove godine. Cijena uređaja bit će onako klasično ”samungovska”; uređaj bi trebao koštati oko 4.800 kuna. Neki će reći da je to previše za jedan ovakav uređaj i složit ćemo se s vama jednim dijelom.

Ipak, ako volite Samsung i ako želite iskusiti većinu toga što na sebi i u sebi već imaju snažniji modeli, ali po nižoj cijeni, upravo to ćete dobiti ovim uređajem. Svi korisnici koji su željni Samsungove S10 serije, a S10 i S10+ su im preskupi, tu je i S10e verzija uređaja, koja sada košta još pristojnijih 3.500 kuna.

Piše: I.H.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here