Da bi održao dominaciju na tržištu pametnih telefona, Samsung mora itekako puno vremena ulagati u razvoj novih uređaja koji će impresionirati korisnike. Huawei je na nedavnom predstavljanju napravio ponovno sjajan posao i javnosti je predstavio fantastične uređaje koji briljiraju u sektoru fotografiranja. Samsung pokušava održati isti ritam pa su i u ovoj kompaniji predstavili nove modele pametnih telefona.

Prije samo nekoliko dana predstavljen je pametni telefon Samsung Galaxy A80 koji ulazi u srednji razred telefona, ali ima prilično zanimljiv dizajn. Na prednjoj strani tog uređaja nalazi se zaslon koji prekriva gotovo cijelu prednju površinu. Posebnost je što na prednjoj strani uopće nema selfie kamera, odnosno ovaj uređaj uopće nema zasebnih prednjih kamera. Taj je ‘nedostatak’ riješen posebnim kliznim mehanizmom koji se izvlači iz kućišta i rotira stražnje kamere na prednju stranu. Konkretno, kada odlučite raditi selfie, telefon iz kućišta izbacuje stražnje kamere, zarotira ih prema vama i tako vam omogućuje snimanje selfie fotografija.

Iako se ovaj telefon nalazi u srednjem razredu pametnih telefona, zanimljivo je vidjeti rezultate koje ostvaruje na testiranjima. Naime, nakon nedavno obavljenog Geekbench testiranja, sada je na red došlo i AnTuTu testiranje. Ovaj je Samsungov uređaja na AnTuTu testiranju osvojio zavidna 207.082 boda, što je prilično velika brojka kada u obzir uzmemo da su prije samo koju godinu takve rezultate ostvarivali top modeli na tržištu. Primjerice top modeli tada su u svojem središtu imali Snapdragona 835 i Kirina 970 čipove te su ponekad ostvarivali i nešto slabije rezultate u odnosu na ovaj sadašnji Samsungov model.

Ono što je također jedna od prednosti ove nove generacije čipova jest činjenica da su izrađeni u 8nm tehnologiji, čime se smanjuje potrošnja baterije – odnosno povećava se iskoristivost telefona na jednom punjenju. Prema svim navedenim podacima o hardveru i zanimljivim dizajnerskim rješenjima, Samsung Galaxy A80 bit će vjerojatno vrlo interesantan i poželjan pametni telefon kada se pojavi u prodaji.

Piše: M.Ž.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here