Samsung posljednjih mjeseci užurbano radi na razvoju novih pametnih telefona, a to jasno pokazuju i učestali natpisi u medijima u kojima razne strane odgonetavaju što će to novo Samsung ponuditi na tržištu. Nakon što su nedavno predstavili svoje nove modele iz Galaxy A serije (Galaxy A10, A30 i A50), čini se kako razvoj te serije već ide dalje i kako ćemo uskoro dobiti još novih modela iz te serije. Najprije su se u medijima pojavile glasine o modelima Galaxy A40 i A90, a sada su stigle i prve informacije o pametnom telefonu Galaxy A60.

GALAXY A60

Prema informacijama koje su se pojavile u medijima, novi Samsung Galaxy A60 trebao bi biti kvalitetan uređaj, prilično velikog zaslona, ali i solidnih kamera. U središtu uređaja nalazit će se Qualcommov Snapdragon 675 procesor koji će raditi uz pomoć 6 ili 8 GB radne memorije. Korisnik će na raspolaganju imati i 128 GB memorije za pohranu podataka.

Na prednjoj strani uređaja nalazit će se veliki 6.7 inčni Infinity-U Super AMOLED FHD+ zaslon, a ispod kojeg bi trebao biti smješten i čitač otiska prsta. Kao što smo već rekli uređaj će biti opremljen i kvalitetnim kamera i to s čak 3 stražnje kamere. Osnovna kamera imat će mogućnost snimanja do 32MP, dok će sekundarna kamera biti 5MP, a treća kamera biti će 8MP sa širokokutnim senzorom. Sve to zajedno trebao bi pokretati Android 9.0 Pie sustav koji će raditi zajedno s One UI sučeljem.

Iako sve ove informacije još uvijek nisu potvrđene od strane Samsunga, jasno je kako uređaj sličnih karakteristika stiže na tržište. Da bi se pojavio u prodaji nećemo morati čekati jako dugo jer bi službena prodaja pametnog telefona trebala započeti već 19. travnja. Zanimljivo je da će se telefon najprije prodavati na području Indije, a kasnije će se prodaja proširiti i na ostale svjetske zemlje. Prema svim navedenim specifikacijama očekuje nas super uređaj čija cijena nam za sada još uvijek nije poznata.

PerformanseOcta core
Zaslon6.3 inča (16 cm)
Pohrana64 GB
Kamera16MP + 5MP + 8MP
Baterija3410 mAh
Ram6 GB
Predviđeni izlazakTravanj (neslužbeno)

 

Piše: M.Ž.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here