Samsung je ovih dana i službeno predstavio novi pametni telefona za srednji cjenovni razred pametnih uređaja, naziva Samsung Galaxy F41. Ovim će uređajem Samsung pokušati napasti vrlo konkurentno tržište pametnih telefona srednjeg cjenovnog razreda – gdje sada imamo mnoštvo kineskih proizvođača koji nude gotovo savršen omjer karakteristika i cijene. No, i novi Samsung Galaxy F41 može se pohvaliti nekim sjajnim karakteristikama – među kojima svakako vrijedi istaknuti iznimno izdržljivu bateriju.

Samsung Galaxy F41 u svojem središtu krije 10nm Exynos 9611 procesor s osam jezgri, koji ujedno donosi Mali G72 MP3 grafiku. Procesor će raditi uz pomoć 6GB radne memorije, dok će korisnici na raspolaganju imati mogućnost biranja između 64 i 128 GB prostora za pohranu podataka. Super AMOLED zaslon veličine 6.4 inča podržava rezoluciju 1080 x 2340 piksela i proteže se velikim dijelom prednje površine pametnog telefona. Sa stražnje strane uređaja nalazi se trostruki sustav kamera. Glavna kamera donosi 64 MP senzor, a tu su još 8MP širokokutni i 5MP senzor dubine. S prednje strane unutar kapljičastog ureza nalazi se 32MP selfie kamera.

Kao posebnost ovog pametnog telefona ističe se fantastična baterija koja donosi veliki kapacitet od čak 6.000 mAh. Uređaj ujedno podržava brzo punjenje od 15W pa će i samo punjenje baterije ići relativno brzo. Zahvaljujući ogromnom kapacitetu baterije ovaj je uređaj moguće koristiti za čak 119 sati slušanja glazbe ili primjerice za 48 sati beskonačnog telefoniranja.

Samsung Galaxy F41 u prodaji bi se trebao pojaviti vrlo skoro, a prema sadašnjim podacima bit će dostupan u tri različite boje – crna, plava i zelena. Što se tiče samo cijene uređaja, model s manjom količinom podatkovnog prostora trebao bi koštati 232 dolara, dok bi verzija sa 128 GB memorijskog prostora koštala 247 dolara. Dakle, radi se o cjenovno pristupačnim pametnim telefonima koji će zasigurno pronaći svoje mjesto na tržištu. No, kineska konkurencija u tome području je velika pa će ovaj uređaj tržište vjerojatno “napasti” činjenicom da baterija može izdržati jako dugo bez potrebe za novim punjenjem.

Piše: M.Ž.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here