Početna Moby Pametni telefoni Samsung obradovao korisnike: Stižu mnogobrojne nadogradnje uređaja na Android 10 sustav

Samsung obradovao korisnike: Stižu mnogobrojne nadogradnje uređaja na Android 10 sustav

3005
Androida 10 Q

Pratite nas na Facebook-u

Iako je sustav Android 10 na tržištu dostupan već nekoliko mjeseci, dio proizvođača pametnih telefona još uvijek nije napravio prijelaz na ovaj moderni sustav za pametne telefone. Među mnogobrojnim proizvođačima nalazi se i onaj najpopularniji na tržištu – Samsung. Zanimljivo je kako Samsung, kao jedan od tržišnih lidera, nije požurio s nadogradnjom na novi sustav. Ipak, i Samsung se polako okreće nadograđivanju na novi Android 10 sustav pa su javno obznanili kada će nove nadogradnje stići na njihove uređaje.

Sretnici iz pojedinih zemlja (primjerice Njemačka i Velika Britanija) ovih su dana među prvima dobili nadogradnju na novi Android 10 sustav. Radi se dakako o korisnicima koji koriste najnovije Samsung uređaje – Galaxy S10 i Galaxy Note 10. Ostali korisnici ovih telefona novi sustav bi trebali dobiti tijekom siječnja 2020. godine, dok bi do kraja siječnja nadograđeni također trebali biti uređaji Galaxy S9, S9+, kao i Note 9.

Kao što možete primijetiti, proces nadograđivanja pametnih telefona teći će postepeno i na red će prvo doći novi uređaji, dok će oni nešto stariji modeli nadogradnju dobiti tek u drugoj polovici sljedeće godine. Samsung nije javno obznanio točne datume puštanja nadogradnji, ali su naveli u kojem će se mjesecu nadogradnje pojaviti na uređajima njihovih korisnika.

Galaxy A80 uređaj nadogradnju bi trebao dobiti u ožujku sljedeće godine i čini se kako će to biti jedini uređaj koji će biti nadograđen u tom mjesecu. S druge strane, vrlo živahno će biti u travnju kada bi nadogradnje trebale stići na čak 8 Samsungovih uređaja. Na travanjskoj listi tako će se naći 7 pametnih telefona i jedan tablet: Galaxy A6, Galaxy A7 (2018), Galaxy A90 (2019), Galaxy A40, Galaxy A70, Galaxy A90 5G, Galaxy Fold i Galaxy Tab S6. Svibanj će donijeti radost korisnicima sljedećih uređaja: Galaxy A10, Galaxy A20e, Galaxy A50, Galaxy Xcover 4s i Galaxy A6.

Prema trenutnim informacijama u lipnju će se nadogradnja pojaviti samo na Galaxy J6, dok će u srpnju mogućnost nadogradnje dobiti korisnici: Galaxy J6+, Galaxy Tab S4 i Galaxy Tab S5e. Kolovoz će obradovati korisnike Galaxy Tab A 8 (2019), dok će sve završiti u rujnu kada bi nadogradnje trebali dobiti tableti: Galaxy Tab A 10.5 i Galaxy Tab A 10.1.

Piše: M.Ž.

Nema komentara

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here