Ovog je proljeća južnokorejska tvrtka najavila i nakon toga na tržište izbacila svoju novu Galaxy ”A” seriju. Nova se serija bila je u rasponu od A10 pa sve do A90 modela. Svojom novom serijom Samsung je tako želio zadovoljiti i korisnike željne srednje, ali i niže klase uređaja, budući da je ovogodišnja ”A” serija značila neizbacivanje ”J” serije.

Samsung ne želi stati. Najnovije vijesti bliske južnokorejskom divu govore u prilog tomu kako Samsung na tržište iduće godine planira izbaciti novu ”A” seriju. Jedan od najboljih bi trebao biti srednji ”mid-ranger”: Samsung Galaxy A51. O čemu se točnije radi i što smo dosad imali prilike naučiti o Samsung Galaxy A51, pročitajte u najavi koja slijedi.

 

Galaxy A51 trebao bi imati četiri stražnje kamere i ”borderless” prikaz slike

Ovo je možda i najzanimljivija vijest, budući da je Samsung dosad postavke sa četverostrukom stražnjom kamerom čuvao samo za svoje flagshipe. Onleaks je nedavno na internet pustio informacije koje potvrđuju kako bi novi Galaxy A51 trebao imati četiri kamere otraga. Kamere bi trebale biti smještene u ”L” oblik, a o kakvim će se kamerama točnije raditi zasad nije poznato.

Neka ”curenja” informacija govore u prilog tomu da će Samsung u te četiri stražnje kamere uključiti standardnu, ultraširokokutnu, telefoto osjetljivu kameru te senzor za dubinu. Senzori koji bi se trebali nalaziti otraga trebali bi biti od 48 megapixela, 12, 12 i 5. Prednja kamera trebala bi biti senzor od 32 megapixela.

To nije sve. Ako su fotografije sa Leakers OnLeaka, objavljene na stranici PriceBaba istinite, onda bi Samsung Galaxy A51 trebao dolaziti i sa ”borderless” prikazom slike. Selfie kamera trebala bi biti smještena na isti način kako je to Samsung riješio kod svog Galaxyja S10.

 

Hardverska i tehnička obilježja

Samsung Galaxy A51 na sebi bi odmah trebao imati Android 10. Tehnički i prema specifikacijama, Samsung Galaxy A51 trebao bi biti negdje na razini ”nižeg-srednjeg” pametnog telefona. Ekran bi trebao biti 6.5-inčni Super AMOLED. Procesor kojeg bi ovaj uređaj trebao imati u sebi trebao bi biti Samsungov Exynos 9611, odnosno procesor iz ”više-srednje” razine procesora.

Količina radne memorije nije nas obradovala. Samo četiri gigabajta radne memorije danas spada u dovoljnog, no iduće godine teško da će samo 4 GB RAM zadovoljiti bilo kog korisnika, pogotovo one koji traže neki dobar pametni telefon srednje klase. Prostora za pohranu bit će 64 ili 128 gigabajta, ovisno o regiji svijeta gdje se uređaj bude prodavao. Baterija od 4.000 mAh zasad ne govori puno.

Na prvu ruku zvuči prihvatljivo, no puno toga će ovisiti o softverskim rješenjima koje Samsung odluči implementirati u A51. Ono što nas svakakko veseli jest zadržavanje 3.5-milimetarskog utora za slušalice. Iako ovaj utor odbacuje sve veći broj flagshipova na tržištu, Samsung ga u svojoj srednjoj seriji još uvijek drži na životu.

Zasad, na prvi pogled, Samsung Galaxy A51 izgleda OK. Ono s čime nismo oduševljeni je malena količina radne memorije, kao i samo 64 GB memorije za pohranu. Ono što nas pak veseli su četiri stražnje kamere, Exynos 9611 i, barem na prvi pogled, solidna 4.000-miliampersatna baterija. Hoće li Samsung Galaxy A51 biti uspješan nasljednik Galaxyja A50, uređaja koji je ove godine osvojio srca mnogih korisnika, ostaje nam za vidjeti.

Piše: I.H.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here