Samsung je jučer objavio da se udružuje s Microsoftom kako bi napravili telefon s funkcijom voki-tokija, namijenjen prvenstveno radnicima u industriji poput zdravstva, maloprodaje, proizvodnje i logistike. Telefon, nazvan Galaxy XCover Pro, prodavat će se po cijeni od 499 dolara u SAD-u.

Značajku push-to-talk, (koja je daleko brža od tradicionalnog pozivanja), pokreće Microsoftova aplikacija Teams, koja je napravljena specijalno za tu svrhu. Microsoft je najavio tu aplikaciju prošlog tjedna i potvrdio je da će ona uskoro biti dostupna na odabranim Android telefonima.

Samsung je rekao da će ovaj telefon pružiti sigurniju i praktičniju alternativu ljudima koji rade kako bi međusobno komunicirali.

XCover Pro ima 6,3-inčni ekran u punoj HD razlučivosti, a pokreće ga Samsungov srednji rang procesora Exynos 9611. Telefon ima bateriju od 4.050 mAh koja se može jednostavno mijenjati. Uređaj se možete puniti i s punjačima treće strane na 15 W. Telefon je dizajniran za upotrebu na terenu, sa sigurnosnim standardom IP68 i mil-std-810g kako bi bio otporan na vodu, prašinu, sol i vlagu. Također podržava mPOS i NFC standarde koji će pomoći radnicima na skladištima i tvornicama za brzo skeniranje predmeta. Za tvrtke je ovo poticaj za smanjenje broja uređaja koje radnici moraju nositi.

Ovo nije prvi put da se Microsoft udružio sa Samsungom. Dvije tvrtke su imale dugogodišnje partnerstvo tijekom posljednjih nekoliko godina, s tim da je posljednja suradnja bila oko omogućavanja Office aplikacije u Galaxy telefonima. XCover Pro je još jedan pokušaj dobivanja više Samsungovih uređaja u radničkim rukavicama. Prošle godine korejski tehnološki div je predstavio čvrsti tablet, visoke izdržljivosti i podrške za S-Pen.

Galaxy XCover Pro prodavat će se najprije u SAD-u po cijeni od 499 dolara, tijekom prve polovice 2020. godine.

Piše: A.M.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here