Samsung je, zajedno s Motorolom, na tržište izbacio svoj novi, savitljivi, pametni telefon. Galaxy Z Flip trebao je pružiti alternativu svim onim korisnicima koji su željeli neko savitljivo rješenje u pogledu pametnih telefona, a koji ipak nisu željeli kupiti Galaxy Fold.

Motorola je sa svojim Razr uređajem željela napraviti drugačiju priču. Sve u svemu, ova dva uređaja korisnicima su trebala pružiti novu, napredniju i moderniju alternativu klasičnim pametnim telefonima na koje smo naviknuli. Ipak, ne može se reći da je za ova dva proizvođača pametnih telefona sve prošlo po planu. Točnije, mnoge ključne stvari nisu.

”Škljocanje” i uništavanje zaslona već nakon jednog dana korištenja: Samsung Galaxy Z Flip pokazuje velike nedostatke u dizajnu

Nije prošlo ni tjedan dana otkako je Samsung na tržište izbacio svoj Galaxy Z Flip savitljivi, pametni telefon, a već su se počeli pojavljivati problemi. I to oni veliki. Izgleda da Samsung baš i nije napravio dobar posao sa svojim novim ”ultra-tankim” zaslonom (ili UTG Displayem). U čemu je točnije problem? Jedan od korisnika pod imenom Quinn Nelson, kupio je Galaxy Z Flip uređaj kako bi ga isprobao.

Nakon samo jednog dana korištenja, imao je što i vidjeti. Naime, uređaj navodno ne daje dovoljno visoku glasnoću zvuka kao što bi trebao. Samo pojačavanje i stišavanje glasnoće ide u redu, no kada je korisnik pritisnuo rub uređaja, čulo se ”škljocanje” u predjelu kućišta uređaja. Premda se ne radi o nerješivom problemu i nečemu zbog čega korisnici neće moći koristiti Galaxy Z Flip uređaje, ”škljocanje” u predjelu kućišta već nakon prvog dana korištenja loš je znak. Što bi se tek moglo dogoditi za recimo dva, tri ili šest mjeseci?

To nije sve. Drugi korisnik (koji nije želio objaviti svoj identitet) uspio je, odmah nakon kupovine Galaxy Z Fold uređaja doslovno uništiti zaslon nakon što je uređaj izvadio iz kutije. Kako? Tako što je uređaj otvorio i zatvorio. Sve u svemu, vrlo nezgodno.

 

Motorole Razr
Motorole Razr

Kod Razr-a je situacija još gora: sloj zaslona odvaja se od kućišta

Što je s Motorolinim Razr telefonom? Jedan od korisnika, Raymond Wong, odgovorno tvrdi kako još nije vrijeme za kupovanje savitljivih, pametnih telefona. Korisnik je za vrijeme korištenja svog Razr uređaja otkrio neke druge probleme. Prvi dan sve je bilo u redu. Uređaj je radio normalno, savijanje i zatvaranje uređaja funkcioniralo je onako kako bi i trebalo. No problemi su nastali idućeg dana.

Drugi dan korištenja, nakon što je gospodin Wong pokušao otvoriti svoj Razr telefon, vidio je kako se zaslon uređaja počinje odvajati od kućišta. Izgledalo je kao da se veliki mjehur zraka počeo stvarati između kućišta uređaja i plastike zaslona. Uređaj izgleda kao da je ogreben, no korisnik  kaže da ga nigdje nije ogrebao, već da se pixeli odvajaju od dva sloja zaslona.

Nakon Galaxyja Z Flip, problemi su se pojavili i na Razr uređaju. Što o ovome svemu imaju za reći stručnjaci iz Motorole i Samsunga, zasad nam nije poznato. No ono što svakako jest poznato jest to da je početak savitljivih, pametnih telefona trnovit i vrlo nezgodan. Nadamo se da će ova dva proizvođača znati reagirati na ove probleme i da će ih znati ukloniti u idućim serijama eventualnih, novih savitljivih telefona.

Piše: I.H.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here