Ovogodišnji Samsung Galaxy S20 Ultra je odličan pametni telefon, no bez obzira na svu njegovu izvrsnost, radi se o uređaju koji ima određene probleme, što je uostalom slučaj i kod svakog drugog pametnog telefona koji postoji na tržištu. Neki od tih problema veći su, neki su manji i lakše rješivi.

Možda najveći i najprimjetniji problemi odnose se na kameru od 108 MP, koja bi trebala biti nešto najbolje i najkvalitetnije što smo imali dosad prilike vidjeti. Glavna kamera jest kvalitetna i definitivno jest jedna od najboljih na tržištu, pogotovo zbog njezinih mogućnosti zumiranja. Je li najbolja… o tome se da razgovarati.

Ipak, južnokorejska tvrtka obećava da će sve postojeće probleme sa Galaxy S20 Ultre riješiti njegovim nasljednikom; Samsung Galaxy S30 Ultra telefonom. Nova ”curenja” informacija govore o tome da će S30 Ultra dobiti nadogradnju u pogledu kamera. O čemu se točno radi?

 

I dalje senzor od 108 MP, ali bolji nego ovogodišnji

Nova ”curenja” informacija i glasine govore u prilog tomu da bi novi Galaxy S30 Ultra mogao imati opet senzor od 108 megapiksela, ali s jednom razlikom koja bi mogla biti od presudne važnosti.

Naime, novi Galaxy S30 Ultra dobit će novi senzor, Bright HM2, koji bi trebao riješiti sve ili barem velik dio onih problema s kojima smo se susreli tijekom korištenja 108-megapikselne kamere na S20 Ultri, kao što su problemi s autofokusom te problemi s izloženošću.

 

Ili možda kamera od 150 MP?

Druge glasine govore o tome da bi Samsung Galaxy S30 Ultra mogao doći s potpuno novim senzorom, koji bi, osim što bi donio nove mogućnosti i otklonio neke stare probleme, povećao i broj megapiksela. Tako bismo trebali umjesto 108 MP dobiti senzor od 150 megapiksela. Točnije, postoje glasine koje govore o tome da bi svi novi Samsungovi pametni telefoni iz ”S” serije mogli dolaziti s primarnim senzorom od 150 MP.

Koliko je to istina, a koliko samo glasina, vjerujem da ćemo saznati u mjesecima koji su ispred nas. Ono što se svakako može očekivati jest to da će Samsung željeti kod nove ”S” serije pametnih telefona dodatno ispolirati i poboljšati mogućnosti kamera i na taj način dodatno pomutiti planove Huaweija, koji ionako nailazi na sve veće probleme zbog svađe između SAD-a i Kine i Appleovih iPhone 12 telefona, za koje je Apple također najavio mnoga iznenađenja koja bismo trebali vidjeti ove jeseni.

Veljača 2021., mjesec kada bismo na tržištu i službeno trebali vidjeti novu S30 seriju Samsungovih pametnih telefona, još je daleko, no glasine su već počele kružiti. Kako stvari stoje, čut ćemo još puno toga što bi Galaxy S30 mogao i trebao imati. No ono što se svakako nadamo jest to da će kamere na S30 Ultra uređaju biti u skladu s onime što je Samsung obećao za njih: ”Nevjerojatne i dosad neviđene kvalitete”.

Piše: I.H.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here