Iako bi se Samsung Galaxy S11 trebao pojaviti početkom sljedeće godine, to nije jedini pametni telefon na kojem Samsung radi. Iako se trenutno u Kini planira lansiranje novog preklopnog telefona, koji će se nadmetati s Motorolom Razr 2019, novi model Samsung telefona mogao bi nam stići na Europsko tržište i prije nego što mislimo.

Na web stranicama odlično informiranih insajdera Slashleaks pojavili su se neki detalji o nadolazećem Samsung Galaxy S10 Lite, otkriveni preko brazilskog ureda za izdavanje certifikata ANATEL. Navodi se da ova proračunska verzija Galaxy telefona ima impresivnu bateriju od čak 4.370 mAh, puno veću od bilo kojeg Samsungovog trenutnog telefona. Za usporedbu, Samsung Galaxy S10 ima bateriju od 3.400mAh, dok S10 + ima 4.300 mAh, što je ranije bio najveći Samsungov kapacitet baterije.

Nedavno je i Forbes otkrio dodatne informacije što bi se trebalo nalaziti ispod haube novog Galaxy S10 Lite telefona. Novi Samsungov telefon će vjerojatno doći s vrhunskim čipsetom Snapdragon 855, koji smo imali prilike vidjeti i kod Galaxy S10, što će S10 Lite učiniti pravom džepnom raketom uz pomoć velikih 8GB Rama. Ako niste spremni za kupnju Samsung Galaxy S10 s 12GB RAM-a, još uvijek možete uštedjeti dosta novaca s Lite verzijom, prije nego što Galaxy S11 ne stigne na police sljedeće godine.

Pojavile su se informacije vezane i za kameru na S10 Lite, ovaj put iz SamMobile-a, koji se dokopao nekih patentnih dokumenta koji prikazuju S10 Lite s dvostrukom stražnjom kamerom i dvije selfie kamere s prednje strane. Moguće je da je sustav stražnje kamere degradiran kako bi Samsung opravdao svoj „Lite“ sufiks na novom telefonu.

galaxy-s10-lite-design

Ovo su za sada sve dostupne specifikacije i značajke koje smo uspjeli pronaći a da imaju neku vjerodostojnost. Postavlja se pitanje što je još Samsung smanjio ili izbacio kako bi snizio cijenu svoje Lite verzije. Naravno, ne očekujemo 5G podršku ili druge značajke koje se nalaze samo na flagship modelima Samsungove linije pametnih telefona.

Bez obzira na to, očekujemo Samsung Galaxy S10 Lite vrlo brzo, jer ne bi imalo smisla najavljivati S10 Lite prilikom predstavljanja sljedećeg modela Galaxy S11, koje također nije jako daleko. Zapravo očekujemo ​​najavu u narednim danima ili tjednima, upravo za vrijeme Božićnih blagdana i Crnih petaka.

Piše: A.M.

1 komentar

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here