Samsung je u četvrtak u New Yorku predstavio novi model iz serije Note, punim nazivom Samsung Galaxy Note9. Korejci su novopredstavljenim pametnim telefonom potvrdili da su u modi i dalje veći i snažniji uređaji, jer je Note9 moćniji od svih svojih prethodnika.

Smartphone dolazi s 6.4-inčnim Super AMOLED zaslonom, rekordno velikom baterijom u Galaxy seriji od 4000 mAh-a, 8 GB RAM-a te 126, odnosno 512 MB unutarnje pohrane koja nakon umetanja microSD kartice može imati do terabajt memorije.

Dual kamera od 12 megapiksela bolja je u odnosu na prethodne, jer Galaxy Note9 nudi mogućnosti optimiziranja prizora. Tehnologija koristi sustave koji identificiraju elemente na fotografiji, prepoznavajući objekte i subjekte u kadru mobitela. Kamera jednako tako upozorava na loše uvjete ili nedostatke snimljenih fotografija, poput mutne slike ili neadekvatnog osvjetljenja.

Najbolji pokazatelj snage telefona Note9 je 10nm procesor te podrška za najbrže brzine mreže do 1.2 GB/s za preuzimanja i streaming bez usporavanja. Uz pomoć nove S Pen olovke, koja je postala trademark Note serije, sada je moguće snimati selfieje, održavati prezentacije te koristiti napredne Bluetooth opcije, što dosad nije bilo moguće.


Predstavljanje Samsung Galaxyja Note9 u New Yorku

Note serija je oduvijek bila sinonim za premium tehnologiju i inovacije koje definiraju industriju, a ni Galaxy Note9 nije iznimka. Dizajniran je prema željama i potrebama korisnika te im pruža visoku razinu snage i inteligencije. Zaljubljenici u Note seriju Samsungovi su najvjerniji korisnici. Znamo da oni žele maksimalno iskoristiti prednosti svojih Note uređaja, a Galaxy Note9 je jedini pametni telefon koji u potpunosti može držati korak s njihovim užurbanim stilom života”, kazao DJ Koh, predsjednik poslovanja mobilnih komunikacija u Samsung Electronicsu.

Dakle, najveće su prednosti novog Samsunovog smartphonea estetski impresivan zaslon, velika baterija, nove opcije prilikom snimanja fotografija te povezivanje olovke na Bluetooth. S druge strane, najveći minusi su velika cijena, koja se penje do 1250 dolara, mnoštvo malih upgradeova, kao i nedostatak HDR video recordinga.

Note9 na hrvatsko tržište stiže 24. kolovoza. Kupci će moći birati između crne, ljubičaste i plave boje, a uz svaki uređaj dolazi žuta S Pen olovka. Za kraj pogledajte video o Samsung Galaxy Note „devetki“:

Piše: D.S.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here