Samsung nas je odlučio počastiti nekim najavama i informacijama (koje su bile i službeno potvrđene na CES 2020 sajmu). Neke od tih informacija odnose se na najave Lite pametnih telefona iz Samsungovih ”Note” i ”S” serije uređaja (Galaxy Note 10 Lite i Galaxy S10 Lite).

No kako bi zadovoljio i glad korisnika uređaja srednjeg razreda, južnokorejska tvrtka ove će godine proizvesti najmanje dva nova pametna telefona iz svoje vrlo dobro prihvaćene, lanjske ”A” serije. Radi se o Samsung Galaxyju A51 i Galaxyju A71, oba će biti nasljednici A50, odnosno A70 ”srednjaka” iz 2019. O čemu se točnije radi, pročitajte u nastavku.

Nadogradnje u odnosu na prošlu godinu u svakom pogledu

Nova Samsungova ”A” serija pametnih telefona bit će, baš kao i sve prethodne, namijenjena za one korisnike koji žele okusiti dio onoga što Samsung inače planira implementirati na svoju ”S” klasu, ali koji ne žele izdvajati toliko novca. Od svih planiranih ”mid-rangera”, dvojac A51 i A71 nama su najzanimljiviji.

Dva su razloga za to: pristupačnost cijene i odlično objedinjavanje te cjenovne pristupačnosti sa kvalitetom ponuđenog. Dva nova uređaja trebala bi na sebi i u sebi imati mnoštvo poboljšanja u odnosu na prošlogodišnje modele (kao što su dugotrajnije baterije, kvalitetniji senzori kamera i Infinity-O prikaz slike).

 

Poboljšane kamere

Kamere su svakako bile jedno od ključnih obilježja prošle godine, a taj trend trebao bi se nastaviti i u 2020. Galaxy A51 i A71 trebali bi nastaviti ondje gdje su njihovi prethodnici stali. Osim glavne kamere, uređaji bi na sebi trebali imati i ultraširokokutne kamere te makro kamere i senzore za dubinu, koji bi u kombinaciji sa inteligentnim mogućnostima, trebale omogućiti još bolje, kvalitetnije i detaljnije fotografiranje i snimanje videozapisa.

Dok će glavni senzor A51 modela biti onaj od 48, A71 će imati senzor od 64 megapxiela. Nadalje, ultraširokokutne kamere pružaju polje pogleda od 123 stupnja, a Wide Shot, Macro mogućnosti i Live Focus efekt trebali bi zajedno pružati odlične mogućnosti kod fotografiranja, neovisno o uvjetima osvjetljenja.

GalaxyA71
Galaxy A71

Super AMOLED sa Infinity-O prikazom slike i ”podebljana” baterija

Oba uređaja na sebi će imati Super AMOLED ploče, s time da će A71 imati dorađeniji Super AMOLED Plus, a A51 Super AMOLED ” od ruba do duba” sa Infinity-O zaslonom. Rezolucija zaslona trebala bi kod oba uređaja biti Full HD+.

Što se tiče baterije, Samsung ni ovdje nije želio škrtariti. 4.000, odnosno 4.500 mAh, plus podržane mogućnosti brzog punjenja (punjačima od 15, odnosno 25 W) trebale bi se pobrinuti da naši novi Galaxy A51, odnosno A71 pametni telefoni potraju čak i dulje od jednoga dana.

 

Radna memorija i SoC

Oba pametna telefona na sebi će imati osmojezgrene procesore, najvjerojatnije Exynos vrste. U pogledu radne memorije, Galaxy A51 dolazit će s mogućnostima od 4, 6 i 8 GB, dok će A71 dolaziti s mogućnostima od 6 ili 8 Gigabajta RAM. Od memorije imamo 64 ili 128 GB plus microSD do 512 GB.

 

Hoće li biti bolji od prošlogodišnjih modela?

Nadajmo se da hoće! Prošle godine, kada je Samsung na tržište izbacio cijeli spektar svojih Galaxy ”A” pametnih telefona, izazvao je pomutnju, jer je ”pobrkao” planove mnogih drugih proizvođača, koji su svoju priliku gledali baš u srednjem rangu. Dvojac, Galaxy A50 i A70 najviše su bili prihvaćeni od kupaca, što je Samsung ponukalo na osmišljavanje njihovih nasljednika. Hoće li Galaxy A51 i A71 uspjeti postići sličan ili čak veći uspjeh od svojih prethodnika, ostaje nam za vidjeti.

Piše: I.H.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here