Dok vlada veliki interes za najnoviji  Galaxy S8, njegovu cijenu, dostupnost i performanse, Samsung je u tišini plasirao i jedan zanimljivi dodatak za S8, a to je mala bazna stanica Samsung Dex Station.

S ovog malog tkzv dock stationa, vlasnici novog Galaxy S8 mogu transformirati svoj smartphone u stolno računalo. Značajke kao što su file manager, desktop web preglednik zajedno sa tipkovnicom i mišem nude mogućnost da svoj mobilni telefon koristitie kao stolno računalo.

Međutim, ova igračka neće biti jeftina, sada je u pred narudžbama i prodaje se za 150$, a isporuka je predviđena za početak svibnja. Ako uzmete u obzir cijenu 1080p monitora i Galaxy S8 telefona, zajedno sa DeX baznom stanicom ovo sve skupa bi moglo poprilično koštati.

DEX stanica je Samsungov pokušaj pretvaranja moćnog Galaxy S8 iz smartphonea u sposobno stolno računalo. Kada ga povežete na DEX bazu, smartphone S8 spajate na bilo koji 16:9 HD zaslon putem HDMI kabla, dok sama baza služi i kao punjač za S8, a ujedno i pruža USB portove za dodatne uređaje poput miša i tipkovnice.


Sučelje je dizajnirano da nudi pravi osjećaj desktop sustava s podrškom za prečace na tipkovnici, skrolanje, drag and drop za datoteke, mijenjanje veličine prozora i multitasking.

Uz stalnu mogućnost praćenja poziva, sms-a i ostalih klasičnih smartfon funkcija. Pored toga, Samsung se potrudio da uklopi i svoj paket korisnih aplikacija kako bi sve skupa bilo jednostavnije, a to su Samsung Internet, Samsung e-mail, MyFiles i Gallery.

Od priključaka Samsung DeX Station sadrži HDMI priključak, dva USB 2.0 porta, Ethernet port, USB tip-C za punjenje baterija i ugrađeni ventilator za hlađenje uređaja.

Bilo kako bilo ovo je svakako zanimljiva ideja, a sa velikim napretkom performansi u modernim telefonima, transformacija mobilnog telefona u desktop računalo postaje sve realnije.

Više detalja o Samsung Dex stanici možete pronaći OVDJE.

Piše: D.Ž.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here