Posljednja su dva tjedna bila iznimno turbulentna za Huawei, što otvara priliku Samsungu da se dodatno odvoji na liderskoj poziciji na tržištu pametnih telefona. Analitičari su bili prilično sigurni kako Huawei ima šanse svrgnuti Samsung s vodeće pozicije na tržištu pametnih telefona, no posljednja događanja na tom tržištu nisu išla u korist Huaweija.

To može biti prilika za Samsung da privuče nepovjerljive korisnike Huaweija te se tako dodatno odmakne na prvoj poziciji prema broju prodanih primjeraka pametnih telefona. No, Huawei je radio odličan posao, posebice u području kamera, pa će se i Samsung morati znatno potruditi ne bi li predstavio inovacije koje će privući nove korisnike.

U raznim medijima ovih su se dana pojavili prvi renderi novog Samsungovog uređaja. Radi se o pametnom telefonu Galaxy M40, koji bi trebao donijeti određenu novost u tu seriju uređaja – Infinity O zaslon. Dakle, ovo će biti prvi uređaj M serija koji će imati zaslon preko cijene prednje strane uređaja, dok će selfie kamera biti smještena u gornjoj lijevoj strani unutar samog zaslona. To je koncept koji prihvaća sve više proizvođača pametnih telefona i čini se da se Samsung u potpunosti okreće takvim uređajima.

U unutrašnjosti ovog pametno telefona trebao bi se nalaziti Qualcommov Snapdragon 675 procesor te Adreno 612 grafika. Cjelokupni sustav trebao bi funkcionirati zahvaljujući 6GB radne memorije, dok bi za pohranu podataka korisnici na raspolaganju imali 128 GB. Prednja selfie kamera koja će biti smještena u zaslonu trebala bi imati 16 MP, dok će se sa stražnje strane nalaziti čak tri kamere.

Glavna stražnja kamera trebala bi imati senzor od 32 MP. Uređaj bi trebao pokretati Android 9.0 Pie sustav koji će najvjerojatnije raditi s One UI sučeljem. Kada sve sažmemo, radi se o jednom prilično kvalitetnom telefonu modernog dizajna koji će definitivno imati prilike za uspjeh na tržištu. Kada će se na tom istom tržištu pojaviti za sada nije poznato, a isto tako nije ni poznata cijena novog uređaja.

Piše: M.Ž.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here