O novoj Redmi seriji 10X već se neko vrijeme govori i ”šuška”, no odnedavno konačno smo saznali i neke opipljivije stvari.

Xiaomi je potvrdio neke specifikacije za svoju novu seriju pametnih telefona, specifikacije za koje se kasnije ispostavilo da su konačne specifikacije novih dvaju pametnih telefona, koji će se uskoro pojaviti na svim dijelovima tržišta.

O čemu se točnije radi? Radi se o dva nova pametna telefona tvrtke Xiaomi, točnije od modelima Redmi 10X i Redmi 10X Pro. Oba uređaja u sebi imaju MediaTekov Dimensity 820 procesor, procesor koji donosi srednje mogućnosti performansi, ali ono što je puno važnije, radi se o procesoru koji na oba ova uređaja donosi 5G mogućnosti. U stvari, iz Xiaomija tvrde kako MediaTek Dimensity 820 postiže impresivnih 415.672 boda na Antutu benchmark mjerenju, što znači da je Dimensity 820 po performansama vrlo blizu Qualcommovog Snapdragona 855.

Što se tiče 5G tehnologija, Xiaomi je već potvrdio kako će njegova nova Redmi 10X serija podržavati 5G+5G dual SIM tehnologiju. To je ostvarivo baš zahvaljujući MediaTekovom procesoru (treba reći i to da Qualcommovi 5G procesori zasad ne podržavaju 5G+5G). Za razliku od Qualcommovih procesora, Redmi 10X postiže 6 GHz 5G brzine, ali trenutno i dalje bez mmWave 5G-a.

S obzirom na to da su Redmi 10X i Redmi 10X Pro pametni telefoni koji su kompatibilni sa 5G mrežama, potrebna im je i prostranija baterija. U pogledu baterije, kineski proizvođač odlučio se, u pogledu Redmi 10X Pro, za podosta prostranu bateriju od 4.520 mAh, s mogućnostima brzog punjenja do 33W. Prema navodima iz Xiaomija, kako bi se baterija napunila od 0 do 60% trebat će joj nekih pola sata. Standardna inačica uređaja u sebi ima istu bateriju, ali s mogućnostima brzog punjenja samo do 22W.

Xiaomi-Redmi-10X

Ostale specifikacije

Dva nova Xiaomijeva Redmi pametna telefona također se mogu pohvaliti vrlo dobrim zaslonima. Radi se o 6.57-inčnim OLED zaslonima rezolucije 1080p, sa mogućnostima HDR10+ i omjerom slike od 20:9. Što se kamera tiče, Xiaomi se ovdje odlučio na različite specifikacije. Tako Redmi 10X Pro ima četiri stražnje kamere, gdje je glavni senzor onaj od 48 MP, sa ultra-širokokutnim senzorom od 8 MP, trostrukim telefoto osjetljivim senzorom od 8 MP (koji se još može pohvaliti digitalnim zoomom do 30 puta te peterostrukim hibridnim zoomom i optičkom stabilizacijom slike) te 5-megapikselnom makro kamerom. Selfie kamera je senzor od 20 MP.

Standardni Redmi 10X na sebi ima trostruku stražnju kameru. Glavni senzor je također onaj od 48 MP; njemu prave društvo 8-megapikselni ultra-širokokutni i 2-megapikselni senzor dubine, dok je selfie kamera također senzor od 20 MP.

 

Cijena?

Najniža cijena Redmija 10X iznosi oko 225 USD. Radi se o modelu sa 64 GB ROM i 6 GB RAM, dok model sa 8 GB RAM i 256 GB ROM košta oko 340 USD (cijena u Europi će naravno biti drugačija, ovo je tek okvirna cijena uređaja).

Cijena Pro modela kreće se od 330 USD (za model sa 8 GB RAM i 128 GB ROM), pa sve do 370 USD (model sa 8 GB RAM i 256 GB ROM). Osim dva nova Redmi uređaja koji će biti 5G kompatibilni, Xiaomi je također najavio i 4G inačicu. Radi se o Redmiju Note 9, pametnom telefonu koji će biti pokretan Helio G85 procesorom i koji će imati bateriju od 5.020 mAh. Cijena tih uređaja kretat će se između 150 i 180 USD, ovisno o modelima.

Piše: Z.K.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here