Prošle godine, Huawei P30 Pro na sebi je imao neke od najboljih kamera na tržištu pametnih telefona. Inovacije u pogledu periskopskog zumiranja i zadivljujuća kvaliteta fotografija ostavljali su korisnike bez teksta. Ove godine, zahvaljujući problemima koji su nastali na relaciji SAD-Huawei, P40 Pro dolazi bez nekih jako važnih stvari: jedna od njih je svakako nepostojanje Googleovih usluga (što će vrlo vjerojatno odbiti određen broj korisnika od ovog uređaja). Je li hardverska moć dovoljna kako bi Huawei nadoknadio ono što je izgubio u pogledu softverskih mogućnosti?

Za Huawei nije bilo nimalo lagao izgubiti Googleovu podršku, no ono što će biti još izazovnije za tvrtku jest prodaja uređaja usred krize uzrokovane korona virusom. Ipak, usprkos svjetskoj krizi, Huawei P40 i njegova Pro verzija nedavno su i službeno stavljeni na tržište, a po svemu sudeći izgleda kao da bi P40 Pro model mogao bez problema odoljeti brojnim izazovima tržišta.

Huawei P40 Pro pružit će vam fantastično iskustvo fotografiranja, što se može zahvaliti poboljšani senzorima i fokusom na optičkom zumiranju. Da stvar bude još bolja i ljepša, uređaj se može pohvaliti i OLED zaslonom s mogućnostima osvježavanja slike od 90 Hz te 1200p rezolucijom.

Huaweija P40 Pro

Za sve one koji žele još više tu je i novi Huawei P40 Pro+; uređaj koji se između ostaloga može pohvaliti keramičkim kućištem te mogućnostima od čak 10x optičkog zooma. P40 Pro+ na tržištu bi trebao osvanuti na ljeto i po onome što sada znamo o njemu, izgleda da će se raditi o ”Limited Edition” izdanju (koji će uz to i koštati poprilično više od P40 i P40 Pro modela). No bacimo se sada na Huawei P40 Pro, glavnu zvijezdu nove serije.

Huawei P40 Pro prvi je Huaweijev pametni telefon sa visokim mogućnostima osvježavanja slike. Osim toga, uređaj se može pohvaliti i prostranim zaslonom od 6.58 inča OLED kvalitete, rezolucije od 1200p i 90-herznim osvježenjem. Kružna ”punch-hole” rupica nije baš najbolja, no ona u sebi sadrži 32-megapixelnu selfie kameru sa autofokusom (konačno) i ToF senzorom. Izgleda kako se Huawei, za sve izgubljene piksele želi iskupiti stavljanjem tehnologije za 3D otključavanje licem.

Huaweija P40 Pro recenzija

Dizajn i prikaz slike

Jedan od aspekata Huaweija P40 Pro koji je doživio najviše uglađenosti svakako je dizajn uređaja, no ne na način kako biste možda željeli. P40 Pro sada ima zaobljene i blago podignute rubove uređaja, zbog čega prednja strana uređaja izgleda, recimo to tako, uglađenije i zaobljenije više nego ikada prije, ali na malo drugačiji način.

To ćete ili voljeti ili mrziti. Nekima se na primjer, neće sviđati ultra-tanki rubovi, pogotovo kada ih budete gledali izravno. No kako god na to gledali, radi se o promjenama koje je Huawei odlučio implementirati u ovogodišnju perjanicu, a koje znače inovacije. Ono što je pozitivno su svakako nove mogućnosti, koje donose ergonomska poboljšanja.

Huaweija P40 Pro test

Na primjer, geste povlačenja po zaslonu sada su predefinirani načini kako velika većina korisnika koristi svoje pametne telefone. Neki od uređaja imaju problema sa implementacijom gesti kao predefiniranog načina korištenja, što se ponajviše može zahvaliti zbog grubih prijelaza od gornjih do donjih rubova. Zahvaljujući zaobljenom staklu Huaweija P40 Pro, prelazak prstom preko zaslona i korištenje gesti vrlo je lagano, fluidno i brzo.

Huaweija P40 Pro prvi pogledt

Nadalje, strane uređaja koje su lagano pod kutom, omogućuju lagano korištenje uređaja i sasvim solidan ”grip” u ruci. Usporedbe radi, P30 Pro, zahvaljujući oštrijim bridovima djeluje malo nezgodno, dok Mate 30 Pro djeluje malo previše klizavo, što se može zahvaliti pretjerano zaobljenoj prednjoj strani uređaja. Kod Huaweija P40 Pro ovakvih problema nema. Masa uređaja je odlično raspoređena, što dodatno doprinosi fenomenalnom osjećaju kada ga držite u ruci.

huawei-p40 zadnja strana

Tipke za pojačavanje i stišavanje kao i ”Home” tipka, na desnoj strani djeluju vrlo precizno i glatko. Infracrveni čitač te mikrofon, koji su smješteni na gornjoj strani, postavljeni su na zadovoljavajući način. Isto vrijedi i za SIM utor, mikrofon, USB-C utor i zvučnik, koji su postavljeni na donjoj strani. Što se dizajna i funkcionalnosti tiče, sve djeluje precizno i jasno.

Huaweija P40 Pro vodootporan

Treba naglasiti kako ovaj uređaj ima IP68 certifikat, što znači da će preživjeti plivanje i ronjenje u slatkoj vodi, dubine do metar i pol (ako baš mora). No neke odluke na koje se Huawei odlučio kod P40 Pro modela vjerojatno se neće svidjeti baš svima.

Huaweija P40 Pro strađnja strana

Naglašeno zaobljeni rubovi zaslona, poprilično vidljiva i osjetna izbočina stražnje kamere, te neobično podignuti kutovi uređaja, nekoga će zasmetati, ali ako uzmemo u obzir kvalitetu fotografija koju dobijemo s kamerom, vrlo brzo će naviknuti nove korisnike na dizajn telefona. Sve u svemu dizajn je svakako korak naprijed i može se vidjeti da je Huawei želio svoj uspješni P30 Pro, sada staviti u 2020. godinu, što je rezultiralo, trenutno jednim od najatraktivnijih telefona na tržištu.

Huaweija P40 Pro ekran

Huawei je i konačno na svoje perjanice stavio zaslone s visokim mogućnostima osvježavanja, zbog čega OLED zaslon P40 Pro uređaja izgleda i djeluje fantastično a uz to i vrlo fluidno. P40 Pro je prvi Huaweijev pametni telefon s ekranom visokog osvježavanja, točnije sada ima zakrivljeni OLED od 6,58 inča visoke rezolucije od 1.200 x 2.640 p uz 90 Hz osvježavanja slike. Na vrhu je veliki eliptični otvor potpuno nove 32MP selfie kamere s automatskim fokusom, (konačno!), ToF kamerom, IR iluminatorom i senzorom ambijentalnog svjetla.

Huaweija P40 Pro zaslon

Gledljivost pod kutom je odlična, a sa oko 440 nita svjetline, zaslon uređaja bit će više nego dobar za optimalnu gledljivost i pod izravnom izloženošću sunčeve svjetlosti. Kao što smo spomenuli novi flagship je vodootporan (prema IP68 certifikatu), a njegov četverostruki zakrivljeni zaslon doista je atraktivan i ugodan za oko, dok valoviti okvir ostavlja dojam čvrstine i kompaktnosti doprinoseći sveukupnom trendi dizajnu.

 

Huaweija P40 Pro performanse

Performanse i hardver

Prošlogodišnji Mate 30 Pro pokazao nam je djelić onoga što smo ove godine dobili kod performansi P40 Pro uređaja koji radi na Kirin 990 5G procesoru, sličnih procesorskih mogućnosti kao Snapdragon 855.

Većina toga što budete pokretali na ovome telefonu radit će fluidno, što se najviše može zahvaliti novom Kirinu 990 5G, ali i 8 GB radne memorije koja standardno dolazi s telefonom. Nekima se 8 GB RAM memorije može činiti nekako preskromno, pogotovo ako uzmemo u obzir kako danas na tržištu postoje i uređaji sa 12 GB i kako se taj trend sve više širi. No bez obzira na to, 8 GB je i više nego dovoljno za sve ono što ćete pokretati na svom pametnom telefonu u 2020. godini.

Ono što dodatno pomaže pravilnoj raspodjeli radne memorije Huaweijeve su mogućnosti upravljanja zadataka, zahvaljujući kojima uređaj sam, na pametan način, raspolaže dostupnom količinom radne memorije. Najnovija mogućnost nove P serije Huaweijevih telefona svakako je mogućnost spajanja na 5G mreže.

Otključavanje uređaja ide brzo, što se i očekuje od jedne ovakve perjanice. Optički čitač koji se nalazi unutar zaslona, za kojeg Huawei tvrdi da je za oko 30% veći i brži od onoga prisutnog na prošlom modelu, zaista nudi osjetno poboljšanje. Ako ćete otključavati svoj P40 Pro uz korištenje čitača otisaka prstiju, bit ćete itekako zadovoljni, budući da je ono zaista brže nego kod P30 Pro modela.

Huaweija P40 Pro test performanse

Otključavanje prepoznavanjem lica također je dosta brzo, no ne baš onako brzo kao kod nekih drugih perjanica. Ipak, infracrvena tehnologija za prepoznavanje lica korisnika radi jako dobro, baš kako su iz Huaweija i najavili.

Huawei je u proteklih nekoliko godina došao na dobar glas i zbog toga što se za njihove pametne telefone znalo reći kako se radi o uređajima čiji vijek trajanja baterije traje ”vječno”. Iako ne živi vječno, baterija na P40 Pro potrajat će vam i do dva dana. Čak i pod visokim opterećenjem baterija na Huaweiju P40 Pro potrajat će znatno dulje od baterija na nekim drugim uređajima.

Huaweija P40 Pro test igre

Na primjer, na punoj rezoluciji, sa uključenim osvježenjem od 90 Hz, sa najvećom svjetlinom i tijekom višesatnog igranja zahtjevnih igara, vrijeme uključenog zaslona P40 Pro telefona iznosit će više od sedam sati. A pazite, radilo se o ekstremnim uvjetima potrošnje baterije. To znači da bi u uvjetima skromnijeg i ekonomičnijeg trošenja mogli izvući i do 9-10 sati uključenog zaslona.

Huaweija P40 Pro test igre 2

Sa uređajem će te u paketu dobiti SuperCharge punjač za brzo punjenje do 40W. S ovim punjačem će te bateriju uređaja od 4.200 mAh, od nule do 100% napuniti za nekih sedamdesetak minuta. Uz uobičajeno brzo punjenje, uređaj također podržava i bežično punjenje do 27W, kao i reverzibilno, bežično punjenje do 27W. Ono funkcionira jako dobro, bez obzira na to odlučite li puniti pametne satove, slušalice ili čak i druge pametne telefone.

 

Huaweija P40 Pro stražnja kamera

Kamera je ponovno sjajna, kao što se i očekivalo

Huawei je kod svoje nove P40 serije dodatno ”ispolirao” i ”uglancao” mogućnosti kamere. Zbog novih mogućnosti i svega onoga što one nude, kamere na P40 Pro telefonu danas su definitivno najbolje kamere koje se mogu pronaći na nekom pametnom telefonu. Od stražnjih senzora uređaj na sebi ima širokokutnu, ultra-širokokutnu, telefoto osjetljivu i ToF leću. Naprijed se nalaze 32-megapixelni selfie senzor kojem pomaže laserski navođeni autofokus.

Ono što nije toliko uobičajeno jest ova kombinacija kamera. Glavni senzor od 50 MP (RYYB) je poprilično velik: od 1/1.28 inča, čime je on postao i najveći, glavni senzor neke kamere pametnog telefona (nadišao je čak i senzor prisutan na Samsungovoj kameri koja se nalazi na S20 Ultra uređaju).

huawei-p40-pro-kamera

Veliki senzor kamere znači da će fotografije koje taj senzor fotografira biti vrhunske kvalitete, što i jesu. To nije ništa osobito novo. U proteklim godinama naviknuli smo da kamere Huaweijevih P pametnih telefona daju fantastične fotografije, no ove godine Huawei se na ovom području još dodatno potrudio da nas iznenadi.

Boje fotografija su jako svijetle, jasne, a opet žive i vibrantne i bit će vam pravi užitak gledati u njih. Dinamički doseg je, zahvaljujući Huaweijevoj HDR tehnologiji prilagodbe, jako dobar. Detalji fotografija su nevjerojatni, čak i ako koristite ”pixel binning” tehnologiju.

Neki možda mogu strahovati u vezi toga kako će P40 Pro kamere odrađivati autofokus, te hoće li i njegove kamere imati slične probleme, na koje je naišao Samsungov S20 Ultra, (problemi su nastali baš zbog velikog senzora). Problema s autofokusom ima i ovdje, iako manje: većinu vremena autofokus će funkcionirati bez problema, no predmeti ili objekti koji bi bili posebno blizu ili koji bi bili mali nekada bi znali malo ”zeznuti stvar”. Ipak, ništa značajno što se ne može oprostiti.

Huaweija P40 Pro glavna kamera

Što se mogućnosti zoomiranja tiče, radi se o istom periskopskom zoomu od 5 puta te istom digitalnom zoomu do 30 puta, kakvog smo već prošle godine vidjeli na P30 Pro modelu. Ovoga puta senzor je nadograđen na 12-megapixelni RYYB, što dodatno poboljšava količinu detalja koji će biti ”uhvaćeni” prilikom fotografiranja.

Ako je količina svjetlosti u redu, rezultati koje daje optički zoom više su nego odlični. U uvjetima niže razine osvijetljenosti, rezultati su naravno lošiji, no sve u svemu radi se o jako dobrim mogućnostima zooma koje kamera ovog uređaja pruža.

Portret i ostali načini fotografiranja nisu bili u potrebi za nekim grandioznim izmjenama i nadopunjavanjima. Rezultati fotografija fotografiranih kroz portret način su sasvim u redu. Ako volite bokeh efekt, onda će vas razveseliti to što je Huawei u svoj P40 Pro implementirao neke dodatne mogućnosti, koje će vam dopustiti dodatno ”igranje” sa ovim efektom.

Fotografiranje u uvjetima nižeg osvjetljenja već je nekoliko godina ”forte” Huaweijevih pametnih telefona, a taj se standard nastavio i kod P40 Pro. RYYB (skraćeno za ”Red, Yellow, Yellow, Blue” ili ”Crveno, žuto, žuto, plavi” spektar boja) jako puno toga odrađuje kod fotografiranja velikog broja detalja, a zahvaljujući noćnom načinu rada, P40 Pro zaista može ”vidjeti u mraku”. Ako volite fotografiranje noću, pogotovo sada kada je lijepo vrijeme i kada se vide zvijezde, kamera sa P40 Pro bit će vam odlična za takve situacije.

Huaweija P40 Pro noćna kamera

40-megapixelna ultra-širokokutna kamera, koju smo lani imali prilike vidjeti na Mate 30 Pro telefonu, ove je godine pronašla svoje mjesto i na P40 Pro uređaju i donijela fantastičnu nadogradnju na ionako sjajne kamere. Radi se o izvrsnom, većem senzoru kamere od onoga koji se nalazi na P30 Pro modelu, koji daje do četiri puta bolju razlučljivost slike.

Sve ovo zajedno rezultira znatno boljim fotografijama u uvjetima niskog osvjetljenja, ali i općenito fotografijama koje izgledaju jasnije i ”čišće”. Na prošlom modelu ultra-širokokutna leća bila je od 16 mm, dok je sada nova od 18 mm, ali sa užim poljem pregleda. To isto tako znači i da Huawei P40 Pro ne dolazi sa Super Macro načinom, nečime što je bilo obilježje Huaweijevih telefona ”od stoljeća sedmog” i što je na sebi posljednji puta imala ultra-širokokutna kamera od 20 MP.

Selfie kamera od 32 MP također je jedna vrlo sposobna kamera. Njome ćete bez problema fotografirati jako dobre fotografije u gotovo svakakvim uvjetima što se osvjetljenja tiče. Ono što će neke možda jako zadiviti jest mogućnost vrlo preciznog fotografiranja tonova kože, ovisno od okoliša, što će dodatno doprinijeti još boljim selfijima.

Dakle, kvaliteta selfija je vrlo dobra čak i kod visoke rezolucije. U selfijima je dovoljno detalja, a kontrast i boje su izvrsni. Dinamički raspon je također poprilično širok, uz vrlo realističan prijenos boja. 32MP ili 8MP, svi će biti zadovoljni fotografijama, a zahvaljujući automatskom fokusu, slike će biti uvijek oštre. Postavljanje ToF-a doista puno pomaže pri snimanju portreta, i rezultati su izvrsni, jedni od najboljih što možete dobiti od snimka selfieja iz telefona. Možete koristiti i razne efekte zamagljivanja za selfije, tako da postoji puno mogućnosti da se još dodatno izrazite.

Huaweija P40 Pro glavna kamera

Stražnja kamera ima također mogućnost snimanja videozapisa u UHD ili 4K kvaliteti i to do 60 sličica po sekundi. Super ”Slow-Motion” također je moguće snimati i to čak do 768 sličica po sekundi. Oba načina snimanja dostupna su i na ultra-širokokutnim i širokokutnim kamerama. Detalja prilikom snimanja je dovoljno, autofokus je brz kao i prilagodba izloženosti, no nekima može zasmetati to što videozapisi djeluju nekako svjetlije i ”toplije”, što se može zahvaliti tomu što kamera naginje više prema toplijim tonovima boja.

Sve u svemu, ono što je svakako istina jest da Huawei P40 Pro ima jednu od najboljih stražnjih kamera na tržištu, (u svijetu pametnih telefona naravno). Huawei je ponovno uspio objediniti jednostavnost korištenja i višestrukost mogućnosti koje kamere nude. Aplikacija kamere je sama po sebi jako dobra i nema nekih većih minusa. Sve u svemu, što se kamera tiče, Huawei P40 Pro nastavlja s Huaweijevom tradicijom fantastičnih kamera. Ako volite fotografirati koristeći kamere na pametnom telefonu, a odlučite se na kupovinu Huaweijevog P40 Pro telefona, bit ćete vrlo zadovoljni.

Primjeri fotografija dobivenih s Huawei P40 Pro tokom dana:

Huawei P40 Pro kamera test 1

Huawei P40 Pro kamera test 1

Huawei P40 Pro kamera test 1

Huawei P40 Pro kamera test 1
Uvećanje zoom 25X
Huawei P40 Pro kamera test 1
Uvežanje zoom 50x

Huawei P40 Pro kamera test 1

Huawei P40 Pro kamera test 1

Huawei P40 Pro kamera test 1

Huawei P40 Pro kamera test 1

Huawei P40 Pro kamera test 1

Huawei P40 Pro kamera test 1

Huawei P40 Pro kamera test 4

Huawei P40 Pro kamera test 4

Huawei P40 Pro kamera test 4

Huawei P40 Pro kamera test 4

Huawei P40 Pro kamera test 4

 

Primjeri fotografija dobivenih s Huawei P40 Pro tokom noći:

Huawei P40 Pro kamera test 17

Huawei P40 Pro kamera test 17

Huawei P40 Pro kamera test 17

Huawei P40 Pro kamera test 26

Huawei P40 Pro kamera test 26

Huawei P40 Pro kamera test 26

Huawei P40 Pro kamera test 26

Huawei P40 Pro kamera test 26

Huawei P40 Pro kamera test 26

Huawei P40 Pro kamera test 26

Vrijedi spomenuti da je Huawei P40 pro zauzeo prvo mjesto na najpoznatijem portalu za testiranje mobilnih kamera DXOMARK. Njihov test P40 Pro kamera možete pročitati ovdje.

 

 

Softver: usprkos EMUI 10.1 i Androidu 10, neiskorišteni potencijal

Huawei P40 Pro dolazi sa pred-instaliranim Androidom 10, ”obučenim” u Huaweijevo sučelje EMUI 10.1. Iako se i dalje radi o Android pametnom telefonu, nemojte misliti da ćete ovdje pronaći Googleove usluge, kao što su Google Trgovina i slično. Neke od aplikacija možete skinuti sa drugih internetskih stranica, no neke od njih neće raditi (kao što je YouTube), što je nešto na što ćete trebati biti spremni.

EMUI je isto priča za sebe. Njega neki vole, neki baš i ne. Svakom novom verzijom sve je jasnije da EMUI želi sve više biti kao iOS. Jasan primjer toga je aplikacija za vremensku prognozu, koja dosta podsjeća na nešto što ćete vidjeti na iPhone telefonima. Neki od starih ”problema” od kojih je EMUI bolovao i dalje su tu (kao što je problem sa ladicom aplikacija, direktoriji na ”Home” zaslonu te pred-instalirane aplikacije). No kad se sve zbroji i oduzme, to su neke sitnice. Ono što je velika stvar je svakako nepostojanje Googleovih usluga.

Huaweija P40 Pro softver

Umjesto standardnog Google seta aplikacija i usluga Huawei P40 Pro sadrži AppGallery. Radi se o trgovini aplikacija koju je osmislio Huawei u suradnji sa još nekim proizvođačima. U AppGallery nećete pronaći velik broj standardnih Android aplikacija, kao što su WhatsApp, Messenger, Instagram, Chrome, itd.

P40 Pro softver

Njih ćete morati potražiti na drugim internetskim stranicama. No imajte na umu da čak i nakon što ih pronađete i instalirate na P40 Pro, neke od mogućnosti, koje bi inače radile kod ostalih Android uređaja, tu neće raditi (ovo se najviše vidi kod Google Karti). U suprotnom, možete pokušati skinuti neke od Huaweijevih alternativa ”mainstream” aplikacija, no one kvalitetom ipak dosta zaostaju za onima na koje smo naviknuli koristeći Android uređaje.

Nepostojanje Google Trgovine i Googleovih usluga jedan je od najvećih minusa Huaweija P40 Pro i jedan od razloga zbog kojeg će mnogi korisnici preskočiti ovogodišnju, inače fenomenalnu perjanicu osmišljenu od strane kineske tvrtke.

 

P40 Pro test

Zaključak

Huawei P40 Pro kao svoje izravne konkurente ima Samsungov Galaxy S20+ i iPhone 11 Pro. Što se hardverskog aspekta tiče, tu Huawei ima šanse. No, kada pogledamo na softversku podršku (odnosno nepostojanje iste), P40 Pro je ipak u zaostatku.

Ako se pak odlučite na kupovinu jednog Huaweija P40 Pro, sa 256 GB ROM i 8 GB RAM, budite spremni na izdvajanje oko 7.000 kn. U slučaju da ste entuzijast što se kamera i fotografiranja tiče i ne smeta vas previše nedostatak Googleovih usluga, P40 Pro mogao bi biti idealan izbor za vas.

dxomark test kamera

Huawei P40 Pro ima jako puno pozitivnih strana, puno više nego negativnih: odličan zaslon, jako dobru kvalitetu izrade, fantastičan vijek trajanja baterije te naravno prvoklasne kamere, koje će oduševiti svakoga. S P40 serijom, Huawei ponovno trči ispred konkurencije uvođenjem najvećeg senzora kamere u modernom telefonu i najvećim optičkim zumom. U usporedbi sa na primjer, Samsungovim Galaxyjem S20+, P40 Pro vodi, sve dok se ne osvrnemo na softverski segment.

P40 Pro recenzija

Je li Huawei P40 Pro odličan pametni telefon? Svakako jest, iz više razloga. Vrijedi li on 7.000 kn koliko košta? Vjerojatno vrijedi. Pogotovo ako se uzme u obzir sve ono što njegove kamere mogu i što se baš i ne može naći kod njegovih konkurenata. Bih li preporučio Huawei P40 Pro? Da. Jer P40 Pro je izvrstan flagship model Huawei telefona koji će svakako oduševiti većinu svojih potencijalnih kupaca.

Meni osobno je kamera na telefonu jedna od najvažnijih stavki, a ruku na srce ostatak tržišta se još uvijek ne može dotaknuti rezultata slabog osvjetljenja kod prošlogodišnjeg P30 Pro, a kamoli ovogodišnjeg P40 pro modela. Jer ova tvrtka je korak ispred svoje konkurencije, postavljajući standarde u tehnologiji a pogotvo u dizajnu kamera.

 

Huaweija P40 Pro specifikacija

Huawei P40 Pro specifikacije:

 • Kućište: Staklo sprijeda i straga, aluminijski okvir; IP68 certifikat za otpornost na prašinu i vodu.
 • Zaslon: 6,58 “četverostruki zakrivljeni OLED, rezolucija 1200×2.640px (440ppi); HDR10.
 • Čipset: Kirin 990 5G, okta-core procesor (2xA76 @ 2,86GHz + 2xA76 @ 2,36GHz + 4xA55 @ 1,95GHz), Mali-G76 MP16 GPU, trojezgreni NPU.
 • Memorija: 8 GB RAM-a, 256 GB UFS3.0 za pohranu (proširivo putem Nano Memory – hibridnog utora).
 • OS / Softver: Android 10, EMUI 10.1.
 • Stražnja kamera: Primarna: Leica 50MP (RYYB filter), veličina 1 / 1,28 “senzora, objektiv 23 mm f / 1,8, OIS, PDAF; Telefoto: 8MP (RYYB filter) 1 / 4,0” s periskopom 125 mm f / 3,4 OIS objektiv, 5x optički i 10x hibridno zumiranje, PDAF; Ultra širok kut: 40MP (RGGB filter), 1 / 1,54 “, 18 mm, f / 1,8, PDAF; ToF kamera; snimanje video zapisa 4K @ 60fps, usporeno 720 @ 7680fps.
 • Prednja kamera: 32MP, f / 2.2, 26mm; ToF kamera.
 • Baterija: 4,200mAh; Super punjenje 40W; 27 W bežično punjenje; reversno bežično punjenje.
 • Sigurnost: Čitač otisaka prstiju (ispod zaslona, ​​optički), 3D prepoznavanje lica.
 • Povezivanje: 5G / 4G / 3G / GSM; Dual SIM, Wi-Fi 6+, dvopojasni GPS, Bluetooth 5.1 + LE, NFC, USB Type-C.
 • Ostalo: IR blaster, akustički zaslon djeluje kao slušalica, zvučnik.

ZA:

 • Atraktivan zakrivljen dizajn, vodootporno kućište.
 • Odličan OLED ekran visoke rezolucije od 90 Hz.
 • Snažne performanse.
 • Dugotrajna baterija i brzo punjenje.
 • Izvrsna kvaliteta fotografija danju i noću, svakako jedna od najboljih kamera na tržištu. Vrhunski selfiji. Izvrsna kvaliteta videozapisa pri 30 sličica u sekundi, izvrsna stabilizacija.

 

PROTIV:

 • Nema Google Mobile trgovine.

 

Piše: I.H.

1 komentar

 1. Super fotografije, pogotovo noćne fotke iz objave su odlične. Po meni odličan dizajn i OLED zaslon uređaja, super specifikacije, manjak Google usluga i nije toliko strašan, postoje odlične alternative koje su isprobane i rade, sve u svemu jako dobar novi uređaj!

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here