Popularnost video igara sve više raste, a među gejmerima jedan je brend stekao posebnu pažnju i mjesto na tržištu – Razer. Radi se o proizvođaču koji već dugi niz godina korača tržištem video igara i nudi svakakve novitete, a jedan od njih predstavljen je i prošlo godine, čime je pokrenuta svojevrsna revolucija. Naime, Razer je prošlo godine predstavio prvi pametni telefon namijenjen gejmerima, a koji je prema nekim podacima uspio ostvariti prodaju od 23.000 komada.

Iako se radi o relativno maloj brojci, valja na pametni imati informaciju da se radi o specijaliziranom pametnom telefonu, čija cijena i funkcionalnosti nisu za svakog korisnika. Zanimljivo, svojim je predstavljanjem Razer otvorio jedno novo poglavlje na tržištu pametnih telefona, a što su odmah prihvatile i neke druge kompanije (Xiaomi, Honor, Asus) koje su predstavile svoje pametne telefone za gejmere.

Da ovakvi pametni uređaji imaju sve više smisla i mogli bi postati novi hit na tržištu jasno ukazuju podaci ogromnog rasta industrije video igara. Čini se kako je i Razer zadovoljan svojim prvim modelom i brojem prodanih primjeraka pa su iz kompanije odlučili kako će krenuti u razvoj nove generacije ovog pametnog telefona. Iako informacije o tome kolaju već dugo medijima, sada su one i službeno potvrđene.

To znači da će Razer ubrzo krenuti u razvoj Razer Phonea 2 modela, koji bi trebao tržištu predstaviti još nekoliko noviteta. Iako u službenom priopćenju nisu spomenute nikakve specifikacije uređaja, stručnjaci nagađaju da bi novi pametni telefon mogao raditi na novoj generaciji procesora – što bi predstavljalo veliku novinu na tržištu. Također, nagađa se kako će softver ovog pametnog telefona u potpunosti biti prilagođen gejmerima, ali u kojem će to obliku biti izvedeno za sada još uvijek nije poznato.

Ovom objavom Razer je najavio daljnji razvoj svojih noviteta, ali je i stavio sebe u središte pozornosti. Naime, sljedećih mjeseci vrlo vjerojatno ćemo slušati razne priče i nagađanja oko toga kako će izgledati novi Razer Phonea 2 i koje će sve funkcionalnosti moći obavljati.

Piše: M.Ž.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here