Teoretski, brzo punjenje može brže uništiti vašu bateriju na bilo kojem uređaju, pa tako i pametno telefonu. Qualcomm je dodao tri nova poboljšanja na Quick Charge 4+, od kojih neki mogu ublažiti taj problem uništavanja baterije kao i neke druge probleme.

Jedna od novih značajki je Dual Charge koji dijeli struju punjenja, što omogućuje manje toplinsko zagrijavanje i smanjenje vremena punjenja. Inteligentno uravnoteženje topline automatski šalje struju kroz najhladnije djelove baterije, eliminirajuči na taj način tkzv. “vruće točke” za optimalnu isporuku napajanja. Nova sigurnosna značajka istodobno prati temperaturu kućišta i konektora, a istodobno štiteći je od pregrijavanja i kratkog spoja ili oštećenja konektora USB tipa C.

 

quick_charge 4
Već  ovaj tjedan najavljen je i prvi uređaj sa uključenom Quick Charge 4+ podrškom, a to je Nubia Z17. Inače Nubia Z17 je jedan nabrijani smartphone s podrškom za brzo punjenje Quick Cararge 4+ i 3200mAh baterijom, mobilnom platformom Snapdragon 835 s impresivnom memorijom od 8GB RAMa i 128GB pohrane, dvostrukom stražnjom kamerom od 23 i 12 megapiksela i zaslonom bez okvira od 5,5 inča FHD.

S Quick Charge 4+, Qualcomm još jednom pokazuje svoje vodstvo u tehnologiji punjenja: od prvih proizvoda koji su izašli prije više od 4 godine, tehnologija Quick Charge uključena je u više od 130 mobilnih uređaja i 475 dodataka, što je čini najraširenijom i najpopularnijom tehnologijom brzog punjenja dostupnom na širokoj paleti proizvoda.

 

quick_charge 4

 

Kada je najavljen Quick Cararge 4, tvrtka je obećala da će donijeti još brže punjenje od prethodnika, čime se uređaj može napuniti s praznih baterija na 50 posto u samo 15 minuta. Qualcomm tvrdi kako je dodavanje novih tehnologija, dizajniranih za dodatno produljenje vijeka trajanja baterije, uz povećanje sigurnosti sada standardno implementirano u Quick Charge 4.

Piše: D.Ž.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here