Kako je krenulo s curenjem informacija, možda neće ostati puno tajni kada Samsung sljedeće godine otkrije Galaxy S21 (ili S30). Pojavile su se nove informacije na poznatim portalima koje tvrde da su procurile već sada detaljne specifikacije za seriju Galaxy S21, a sugeriraju i to da će model Ultra biti više u središtu pažnje nego što je sada.

Iako bi veličine zaslona trebale ostati vrlo slične na cijeloj liniji, 6,8-inčni S21 Ultra navodno će koristiti LTPO zaslon koji štedi bateriju, (poput onog u Noteu 20 Ultra), s podrškom za S Pen i oku ugodnom maksimalnom svjetlinom od 1600 nit.

Cjelokupna serija Galaxy 21, uključujući 6,2-inčni S21 i 6,7-inčni S21 +, navodno će se preseliti na očekivani Snapdragon 875 u nekim zemljama, a nenajavljeni Exynos 2100 u drugima. Ne brinite ako ste navikli na inačice Exynosa koje su se do sada trudile držati korak sa Snapdragonom, jer se i tu stvari mijenjaju, tako bi Exynos 2100 trebao biti “usporediv ili čak bolji od” Snapdragona. Naravno ove informacije treba uzeti s dozom opreza, ali ako budu istinite, to je svakako pozitivan znak.

Veličine kamera ne bi se puno promijenile na uobičajenim modelima S21 između njihovih primarnih senzora od 12MP, telefoto jedinica od 64MP i ultraširokih snimača od 12MP. Ultra bi, međutim, koristio drugu generaciju senzora od 108 megapiksela, kao i 3X i 10X telefoto kamere sa 130 posto većim pikselima.

Svi novi modeli iz serije Galaxy konačno bi dobili 4K, 60 sličica u sekundi za hvatanje videozapisa na svim kamerama, kao i 8K snimanje s nižim postavkama od 30FPS. Ostala poboljšanja uključuju i ultra širokopojasni internet s Note-om 20, dvostruko brži WiFi 6E na Ultri i zanimljivi mod snimanja, koji istovremeno snima video s prednje i stražnje kamere.

Da ne bi sve ipak bilo korak naprijed, Samsung bi na osnovnom S21 mogao upotrijebiti plastiku, (ili tkzv “glasstic”) i rezervirati staklo za barem Ultru. Za sada je ovo sve samo nagađanja, i ne možemo tvrditi koliko su informacije točne, ali neke se čine i poprilično logičnim nastavkom popularne Galaxy serije. U svakom slučaju ljubitelji serije Galaxy će dobiti novi paket najnovije Samsungove tehnologije, koja je i dalje u vrhu, kada govorimo o mobilnim tehnologijama.

Piše: Z.K.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here