Priče oko plasiranja novih pametnih telefona na tržište uglavnom su vrlo tajnovite i svi se detalji pokušavaju sakriti do samog trenutka predstavljanja novih uređaja. No, to tvorcima pametnih telefona rijetko kada pođe za rukom jer puno je medija zainteresirano za ‘kopanje’ i traženje informacija o uređajima. Stoga, te karakteristike i dizajn uređaja rijetko uspije ostati sačuvan u tajnosti.

Ovih su se dana u medijima pojavile informacije o novom Samsungovom pametnom telefonu koji bi se uskoro trebao pojaviti na tržištu. Radi se o Galaxy M seriji pametnih telefona, odnosno konkretno o modelu Galaxy M30. Informacije su se pojavile na stranici PriceKart, a prema tim podacima novi će uređaj imati 6.38 inčni Infinity-V zaslon koji će moći prikazivati rezoluciju 2220 x 1080 piksela. U središtu uređaja bit će Exynos 7904 SoC, koji će raditi uz pomoć 4 GB radne memorije.

Korisnik će na raspolaganju imati 64GB za pohranu podataka, a uređaj će imati i prilično dobru bateriju kapaciteta 5000 mAh. Dakako, važnu ulogu igrat će i kamere, gdje će se sa stražnje strane uređaja nalaziti 3 kamere, od 13, 5 i 5 MP. Prednja selfie kamera imat će 16 megapiksela i f2.0. Senzor otisaka prstiju trebao bi se nalaziti sa stražnje strane uređaja, što je malo ‘zastarjeli’ način jer je novi trend postavljanje tog čitača ispod samog zaslona. Bit će tu i USB-C priključak za napajanje, a vjerojatno će se koristiti i za prikapčanje slušalica s obzirom na to da neće biti 3.5 mm utora.

Kada sve zajedno sumiramo, čini se kako će ovaj uređaj biti konkurent na tržištu uređaja srednje kategorije. Mada, neke od karakteristike izgledaju prilično dobro i u ovaj će se uređaj vjerojatno isplatiti investirati novac. Za sada cijena uređaja još nije poznata, baš kao ni datum kada će uređaj biti službeno predstavljen. No, s obzirom na to da o uređaju znamo već jako puno informacija i kako će izgledati – predstavljanje će vjerojatno uslijediti uskoro.

Piše: M.Ž.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here