Nokia je brend koji iza sebe ima nevjerojatan put ‘od zvijezda do ponora’, no sve je izglednije kako se Nokia ponovno vraća među zvijezde. Nakon što je HMD Global otkupio pravo na brend Nokia stvari su se ponovno počele razvijati u pravom smjeru i danas smo svjedoci da je Nokia sve poželjniji brend među kupcima. Pozitivno je to što ova kompanija ima veliko zaleđe i sjajnu prepoznatljivost zbog svih svojih povijesnih pothvata, a sve to u posljednje vrijeme potkrjepljuju i sjajnim uređajima – pa se mnogi pitaju može li se Nokia ponovno vratiti na vrh ljestvice popularnosti na tržištu telefonima.

Novi uređaj koji nam Nokia priprema trebao bi nositi naziv Nokia 8.1 Plus i u mnogočemu bi trebao biti fantastičan i u skladu s konkurentima na tržištu. Procurile su ovih dana i prve specifikacije uređaja i mada ne možemo govoriti da su te informacije točne, zanimljivo je vidjeti kako će (vrlo vjerojatno) izgledati novi pametni telefon Nokije. Prema informacijama koje su stigle sa stranice OnLeaks, Nokia 8.1 Plus uređaj trebao bi imati zaslon veličine 6.22 inča koji će na gornjoj strani imati rupu za kameru.

nokia-81-plus-s-rupom-na-zaslonu

Takva bi rupa trebala biti trend na tržištu u 2019. godini pa je sasvim izvjesno da je i Nokia prihvatila takav dizajn da se prilagodiš očekivanjima kupaca. Dimenzije uređaja bit će gotovo identične uređaju Nokia 8.1. Uređaj bi trebao imati USB-C priključak za punjenje, a zanimljivo je da će na ovom uređaju i dalje ostati 3.5mm utor za priključak slušalica. Sa stražnje strane trebala bi se nalaziti dvostruka kamera sa Zeiss optikom, koja bi trebala zadovoljiti potrebe kupaca za izradom kvalitetnih fotografija i video materijala.


To su više-manje sve informacije koje se mogu iščitati iz fotografija koje su procurile u javnost. Više detalja o ovom uređaja znat ćemo vjerojatno za koji tjedan ili mjesec – kada se priča još dodatno zahukta. Službeno predstavljanje vrlo vjerojatno će biti za nekoliko mjeseci, a ovaj uređaj još je jedan dokaz da se Nokia vraća na prave staze i postaje konkurentna na tržištu.

Piše: M.Ž.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here