Rujan je počeo, i sukladno s time, datum kada će Huawei i službeno predstaviti svoj novi Huawei Mate 30 uređaj je isto tako pred nama. S obzirom na to da je datum izlaska na tržište novog Huaweijevog Mate uređaja pred nama, Huawei je svoje ljubitelje odlučio ”počastiti” novim fotografijama o svom novom uređaju. One služe kao ”teaseri”, ali i ako promocionalni sadržaj onoga što bismo, po svemu sudeći trebali vidjeti na nadolazećim uređajima. O čemu se točnije radi- pročitajte u nastavku!

 

Nova fotografija novog Huawei Mate 30 Pro uređaja za početak otkriva veći usjek

Na internetu je prije nekoliko sati osvanula najnovija fotografija Huawei Mate 30 Pro uređaja. Za ”curenje” ove fotografije zaslužan je Slashleaks, poznati australski ”leaker”.

Fotografija izgleda vrlo autentično i izgleda kao da je nastala kao dio Huaweijeve kampanje za oglašavanje novog uređaja. Na prvi pogled ono što možemo primijetiti jest izgled prednje strane uređaja s klasičnim usjekom. Usjek je sada većih dimenzija, što nam govori da se kineski proizvođač pametnih telefona odlučio na zadržavanje većih usjeka na svojoj Mate liniji. Ona će i dalje nuditi trodimenzionalnu mogućnost otključavanja lica (koja se zove ”3D Face Unlock”), koja bi na novome uređaju trebala biti poudanija i preciznija.

 

Četiri foto osjetljiva senzora na poleđini uređaja, kamere u kružnoj formaciji

Još jedna stvar koja odmah upada u oči kod ove fotografije jest prisutnost četiri foto osjetljiva senzora, koji se nalaze na poleđini pametnog telefona. Huawei Mate 30 Pro više neće imati četvrtastu konfiguraciju i umjesto nje trebao bit imati kružnu konfiguraciju kamera. Rezultat promjene sa kvadrata na kružnicu će se tek vidjeti nakon što se uređaj pojavi na tržištu i nakon što korisnici dobiju priliku pozabaviti se ovim uređajem.

Zasad konfiguracija stražnjih kamera izgleda vizualno vrlo dobro. Iako sama fotografija ne potvrđuje karakteristike i obilježja kamera, iz prošlih ”leakova” informacija te su karakteristike otprilike poznate: glavna kamera trebala bi imati otvor blende f/1.55, širokokutni bi trebala imati f/1.7, telefoto osjetljiva leća trebala bi imati mogućnost peterostrukog zumiranja i naravno uređaj će imati ToF leću (koja će biti zadužena za dubinu).

 

Huawei Mate 30 Pro trebao bi imati i novi HiSilicon Kirin 990 SoC

Još jedno vrlo važno obilježje novog Huawei Mate 30 Pro uređaja je svakako i njegov sustav na čipu ili SoC. Prijašnja nagađanja i šuškanja išla su u prilog tomu da bi Mate 30 serija trebala imati najnoviji HiSilicon Kirin 990 procesor. Najnovije fotografije to i pokazuju, odnosno potvrđuju. Da se podsjetimo, Huawei bi svoj Kirin 990 SoC trebao najaviti 06. rujna na IFA sajmu u Berlinu.

 

Za konačne potvrde informacija trebamo čekati sredinu rujna

Ljeto polako prolazi (iako se to po vrućinama baš i ne vidi). Dolazi jesen, a s njome i novi pametni telefoni. Jedan od uređaja kojem se svakako najviše veselimo je Huawei Mate 30 serija. Konačne potvrde informacija i svih najava trebali bismo dobiti sredinom idućeg mjeseca. Trenutno postoje i glasine vezane uz to da bi nova Mate 30 serija trebala na tržište izaći 19. rujna, no ništa nije u potpunosti potvrđeno. Ako se to obistini, to će značiti da je Huawei uranio, s obzirom na to da je Mate serija izlazila dosad krajem rujna ili tijekom studenog. Bilo kako bilo, dodatne informacije i potvrde saznat ćemo idući mjesec.

Piše: I.H.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here