Prvi flagship model koji nosi ime Nokia, bi trebao izaći sutra, tj. 16. kolovoza, nakon što je tvrtka poslala pozivnice za događaj 16. kolovoza koji je odaslan u razne medije diljem svijeta. Očekuje se da će tada biti predstavljena, dugo očekivana Nokia 8. Na pozivnici za medije piše: “HMD Global vas poziva na ekskluzivni skup, kako bi otkrio sljedeću prekretnicu za Nokia telefone”.

U posljednje vrijeme Internet je prepun najava i glasina o velikom povratku Nokie na tržište mobilnih telefona, a ova pozivnica od tvrtke očigledno predstavlja i prva službena predstavljanja novih Nokia telefona. Prilično smo sigurni da će tvrtka predstaviti javnosti svoj dugo očekivani flagship model Nokia 8.

 

nokia-8 2017


 

Ono što sa velikom sigurnošću već znamo da će Nokia 8 biti opremljen s čipsetom Qualcomm – Snapdragon 835. Uređaj će također imati odličnu Zeiss dvostruku kameru s stražnje strane, s oba senzora na 13 MP. Što se tiče RAM-a, očekuje se da će biti isporučena sa 4 GB ili 6 GB. Očekuje se da će cijena Nokia 8 biti jako konkurentna, u stilu već najavljene Nokia 6 po cijeni od „samo“ 229 dolara.

Dizajn je također objavljen, zahvaljujući Evan Blassu. U nedavnim objavama slika nove Nokie 8, možemo vidjeti potpuno metalno tijelo telefona, nadopunjeno s 5,3-inčnim QHD zaslonom. Ne znamo da li će zaslon biti LCD ili OLED, ali s obzirom na ogromnu potražnju za OLED pločama, spremni smo se kladiti da će HMD Global ići na lakše dobavljivu varijantu tekućih kristala.

 

nokia-8

 

Što se tiče izbora boja, znamo da će Nokia 8 doći u istoj plavoj i srebrnoj boji, koje smo imali prilike vidjeti na predhodnim HMD-ovim modelima telefona. Međutim, nedavno je otkrivena i “zlatno-bakrena” verzija, navodno ravno iz proizvodne linije, no oko boja treba još sve informacije uzeti sa dozom rezerve.

Sve u svemu očekuje nas vrlo burna jesen na tržištu mobilnih telefona, koju će dodatno začiniti veliki povratak nekad vrlo respektabilnog proizvođača vrlo popularnih i raširenih  Nokia telefona diljem svijeta.

Piše: D.Ž.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here