Apple-ovi događaji uvijek su bili iznimno bogato medijski popraćeni s obzirom na to da nam je Apple stalno predstavljao neke inovacije na tehnološkom području. Predstavljanje iPhone uređaja uvijek je bila top tema tehnoloških medija i svi su o tome pričali danima. Iako je Apple još uvijek vrlo popularan širom svijeta i njihova događanja još uvijek su top tema medija, činjenica je da posljednjih mjeseci i godina sve više pažnje zadobivaju događanja kineskih proizvođača pametnih telefona.

Inovacije kao da su se preselile iz SAD-a u Kinu i sada je tamošnji razvojni sektor taj koji diktira tempo inovacija. Stoga, nimalo ne čudi veliki interes koji je pobudilo nedavno Xiaomi događanje na kojem su između ostalog predstavljeni novi pametni telefoni i ostali inovativni uređaji.

Na Xiaomijevom događanju zadnjeg dana rujna korisnici su mogli vidjeti fantastične uređaje, a među njima se posebno isticao jedan pametni telefon naziva Xiaomi Mi 10T Pro. Radi se o naprednoj inačici telefona Xiaomi Mi 10T, koji je poboljšan posebice u sustavu kamera – koje su vrhunske i ulaze među top odabir na tržištu. Xiaomi Mi 10T Pro donosi veliki IPS zaslon veličine 6.67 inča koji podržava rezoluciju od 1080 x 2400 piksela.

U srcu uređaja nalazi se top procesor Qualcomm Snapdragon 865 kojeg ove godine viđamo u gotovo svim top uređajima baziranim na Android sustavu. Nadalje, uređaj donosi 6 ili 8 GB radne memorije, dok za pohranu podataka korisnici mogu koristiti 128 GB podatkovnog prostora. Uređaj donosi dugotrajnu autonomiju zahvaljujući bateriji kapaciteta 5.000 mAh koja podržava brzo punjenje od 33W. Xiaomi Mi 10T Pro radi na Android 10 sustavu koji je obogaćen MIUI 12 korisničkim sučeljem.

Čarolija nastaje uključenjem kamera u čiji je razvoj Xiaomi uložio jako puno znanja, vremena i novaca. Glavna kamera ovog pametnog telefona donosi impresivan senzor od čak 108 MP, a tu su još i senzori od 13 i 5 MP. Softverski dio kamera doživio je značajan napredak pa novi Xiaomi Mi 10T Pro korisnicima nudi istovremeno snimanje prednjom i stražnjom kamerom, kao i mogućnost Video Clones koja stvara dva vaša lika unutar istog videa. Sustav je unaprijeđen i novim filterima koji donose impresivne rezultate, a mnoge će oduševiti i mogućnost duže ekspozicije.

Povrh svega, uređaj je opremljen NFC tehnologijom i infracrvenim portom, a omogućuje također i snimanje 3D audio zapisa. Mogućnost je pregršt, a želite li se dočepati Xiaomi Mi 10T Pro pametnog telefona morat ćete pripremiti 599 eura koliko košta varijanta s 8 GB radne memorije i 128 GB prostora za pohranu ili 649 eura za uređaj s 256 GB memorijskog prostora.

Piše: M.Ž.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here