Redmi možda nije jedan od najpopularnijih brendova na tržištu pametnih telefona, ali njegovi telefoni svakako zaslužuju našu pažnju. Na red je ovog puta došao pametni telefon Redmi Note 7 Pro, o kojem smo jako puno informacija znali i prije samog predstavljanja. Pokazalo se kako su špekulacije bile prilično točne pa je samo predstavljanje prošlo bez prevelikih iznenađenja.

Redmi Note 7 Pro u svojem središtu ima procesor Snapdragon 675, koji radi uz pomoć 4GB ili 6GB radne memorije (ovisno o modelu koji odaberete). Korisnik na raspolaganju ima 64 ili 128 GB memorije za pohranu podataka, dok je taj kapacitet moguće povećati umetanjem kartice do 256 GB. Zaslon uređaja iznosi impresivnih 6.3 inča te može postići razlučivost 2340 x 1080 piksela. Kvaliteta zaslona je na vrlo visokoj razini pa vrijedi istaknuti podataka kako može postići kontrast od 1500:1, a podržava i 84 posto NTSC spektra. Baterija uređaja ima kapacitet 4.000 mAh, a korisnik na raspolaganju imate tehnologiju brzog punjenja Quick Charge 4.0.

Kvalitetan pomak napravljen je i na području kamera gdje je Redmi Note 7 Pro dobio novu kvalitetnu Sony kameru koja može postići razlučivost od čak 48 MP. Uz to, na stražnjoj strani ovog pametnog telefona nalazi se i kamera od 5MP, dok s prednje strane možemo pronaći kameru od 13MP. Kamere su opremljene AI tehnologijom što znači da mogu prepoznavati više od 40 različitih scena i time prilagoditi postavke snimanja ovisno o uvjetima koji vladaju prilikom snimanja.

Stražnja kamera ima mogućnost snimanja video materijala u 4K rezoluciji na 30fps-a. Na tržištu će se model pojaviti u tri različite boje, a zanimljivo je da će prvi prilike kupiti ovaj uređaj imati kupci u Indiji. Prema dosadašnji informacijama, osnovno model trebao bi koštati oko 1.300 kuna, dok bi se bolja verzija uređaja mogla nabaviti već za 1.600 kuna. No, da bi uređaj došao na europsko tržište morat ćemo pričekati još neko vrijeme, a i pitanje je hoće li ista cijena biti ponuđena i kupcima s ovih prostora.

Piše: M.Ž.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here