Biti će zanimljivo vidjeti kako će se odvijati ovogodišnja prodaja u tehnološkom sektoru povodom božićnih i novogodišnjih praznika. Svake je godine ovo božićno razdoblje vrvjelo kupcima u velikim trgovačkim centrima koji su tražili poklon u zadnji čas. Posljednjih su godina mnogi pod borom nalazili upravo tehnološke uređaje, no hoće li se ista situacija ponoviti i ove godine teško je zaključiti.

Naime, ove godine mnogi imaju određene financijske probleme s obzirom na to da je korona zatvorila mnoge poslovne subjekte, a s druge strane imamo i ograničeno okupljanje broja kupaca u trgovinama – pa mnogi strahuju od odlaska u kupnju. Bez obzira na sve, većina je proizvođača pametnih telefona lansirala svoje nove modele koji bi trebali biti itekako traženi za vrijeme božićnog shoppinga. Ipak, tako što još uvijek nije napravila Nokia – koja nam čini se prije Božića ipak planira predstaviti svoj novi Nokia 5.4 pametni telefon.

Nokia 5.4 na tržištu bi se mogla pojaviti sredinom ovog mjeseca, kako bi još uspjela uhvatiti val božićnog shoppingiranja. Ipak, sve se odvija pomalo kasno pa je pitanje može li Nokia 5.4 ostvariti dobru prodaju u ovoj godini. Prema pisanju izvora bliskih Nokiji, uskoro bismo trebali imati predstavljanje novog Nokia 5.4 uređaja. Radi se o pametnom telefonu srednje klase, čija cijena za sada još uvijek nije poznata.

Što se tiče samih karakteristika Nokia 5.4 uređaja, na prednjoj strani trebao bi se nalaziti veliki 6.39 inčni zaslon koji će vrlo vjerojatno podržavati FHD+ rezoluciju. U unutrašnjosti uređaja trebao bi se nalaziti Snapdragon 665 procesor koji će raditi uz pomoć 4GB radne memorije. Što se tiče memorije za pohranu podataka, korisnici će vrlo vjerojatno moći birati između varijante sa 64 i 128 GB podatkovnog prostora.

Unutar uređaja trebala bi se nalaziti i poprilično velika baterija koja će se moći puniti brzim punjenjem od minimalno 18W. Sve ovo su za sada samo nagađanja, koja bi mogla biti potvrđena uskoro – s obzirom na to da uređaj na tržište vjerojatno stiže prije kraja ove godine.

Piše: M.Ž.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here