Meizu bi u neko skorašnje vrijeme trebao predstaviti svoj novi pametni telefon Meizu Note 9, a ovih su se dana u javnosti pojavile i prve fotografije ovog uređaja. Iako smo o ovom modelu pametnog telefona već ponešto pisali, sada prvi put imamo i službene informacije koje ukazuju na to koje će karakteristike i izgled imati novi Meizu Note 9. Ovog puta podatke o novom pametnom telefonu u javnost je pustila kineska regulatorna agencija TENAA, koje je uz specifikacije objavila i fotografije novog uređaja.

U srcu novog Meizu Note 9 uređaja nalazit će se osmojezgreni procesor koji bi trebao raditi uz pomoć 6 GB radne memorije. Korisnik će na raspolaganju imati 64GB memorije za pohranu podataka, a sa stražnje strane uređaja trebale bi se nalaziti dvije fantastične kamere od čak 48 i 5 MP. Prednja kamera trebala bi imati 20MP i biti će smještena u notchu na vrhu u sredini zaslona.

novi meizu uređaj

Što se samog dizajna tiče, ne možemo ne primijetiti da je Meizu priključio trendu koji vlada na tržištu te sam dizajn ne donosi ništa revolucionarno. Na stražnjoj strani uređaja uz kamere nalazi se i čitač otiska prsta, a tu je i prigodna bljeskalica za bolje fotografiranje u lošijim uvjetima. S prednje strane, kao što smo već rekli, nalazi se notch u obliku kapljice unutar kojeg je smještena kamera, dok ostatak prednje strane prekriva zaslon. Valja naglasiti kako su i prednja i stražnja strana uređaja napravljene od stakla, a između te dvije površine nalazi se metalni okvir.

Ovim uređajem Meizu želi ustabiliti svoju poziciju na tržištu koje je posljednjih godina prilično dobra jer se radi o jednom od popularnijih kineskih brendova. Ovaj brend djelomično je popularan i na našem teritoriju te smo uvjereni kako će se ovi novi Meizu Note 9 telefonu nalaziti i u rukama hrvatskih korisnika. Predstavljanje uređaja moglo bi uslijediti uskoro, no svi detalji sada su nam ionako više-manje poznati.

Piše: M.Ž.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here