LG je poznat po tome što svojim proizvodima voli ”izazivati” kupce.

S obzirom da se datum izlaska novog LG V30 polako ali sigurno bliži, na internetu postoji već mnoštvo najava i vijesti koje govore tome u prilog. No, ono što je dobro kod vijesti jest to da uvijek postoji nešto novo, nešto za što se prije nije znalo i nešto što će zainteresirati kupce ili barem potencijane kupce novog LG flagshipa.

 

LG V30: Umjesto LCD zaslona OLED

Najnovije vijesti su samo potvrdile ono o čemu se već neko vrijeme govorkalo i o čemu šuškao među korisnicima: novi LG V30 će sigurno imati AMOLED zaslon od 6 inča koji će imati zaobljene rubove.

Ova promjena koja je u stvari svojevrsna nadogradnja označava promjenu i odmak od onoga što smo vidjeli na novom LG G6 uređaju (koji ima potpuno ravan LCD zaslon,a osim toga bilo je i govora o tome da će velik ”dio” dizajna i dizajnerskih rješenja koja su primijenjena na G6-ici biti primijenjena i na novom LG V30).


LG V30 će imati AMOLED zaslon. To znači da će LG V30 biti prvi flagship koji će u sebi imati radikalne promjene dizajna, nešto što moramo priznati, nismo vidjeli još od G Flex 2 uređaja.

 

LG-V30

 

LG V30: LCD je dobar, ali…

Unatoč tomu što nema govora u vezi toga je li LCD zaslon koji se nalazi na LG G6 uređajima dobar i kvalitetan te koliko je takav zaslon dobar, činjenica jest da AMOLED rješenje donosi nekoliko poboljšanja. Prvo poboljšanje i razlika između AMOLED-a i LCD-a jest ta što AMOLED zasloni nisu toliko debeli kao što je slučaj kod LCD-a.

Nadalje, AMOLED zasloni daju puno kvalitetnije boje (i u pogledu oštrine i jasnoće), a osim toga AMOLED zaslon često nije toliko ”reflektirajući” kao što je to slučaj kod LCD-a. Osim toga, AMOLED zasloni koji su jedini odgovarajući za uređaje koji u sebi žele imati podršku za VR, što je i bio jedan od vrlo važnih razloga zbog kojeg su korisnici komentirali zbog čega bi bilo dobro i poželjno da novi LG V3o ima AMOLED zaslon, a ne LCD.

Činjenica jest da je danas na tržištu situacija takva da sve veći broj pametnih uređaja i da se sve veći broj proizvođača tih uređaja odlučuju na AMOLED. Da AMOLED zasloni nisu kvalitetni i da ne jamče vrhunac kvalitete, Samsung vrlo vjerojatno na velikoj većini svojih Galaxy uređaja u posljednjih nekoliko godina ne bi stavljao AMOLED zaslone.

LG se isto tako odlučio na prijelaz na AMOLED, što sve u svemu izgleda vrlo zanimljivo, pogotovo kod novih zaslona koji su nazvani ”P-OLED” (P označava plastiku ili ”Plastic”). Jedna takva modifikacija AMOLED zaslona kombinirana sa LG tehnološkim rješenjima bi se trebala naći i na novom V30. P-OLED na LG V30 bi cijeli uređaj trebao dodatno zaobliti i na taj način ga učiniti još užim, zbog čega bi dizajn-entuzijasti mogli biti dodatno oduševljeni.

LG V30 će biti najavljen na događaju koji će se odvijati u Berlinu, 31. kolovoza, koji se događa u isto vrijeme kada i IFA sajam.

Piše: I.H.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here