Iako se još uvijek nismo još ni u potpunosti naviknuli na trenutno najnoviji Samsungov flagship; Samsung Galaxy Note 10 i 10+, a o prvom Samsungovom savitljivom pametnom telefonu ne treba ni govoriti, Samsung ne miruje. Tvrtka se ne zadovoljava uspjesima koji su joj ove godine donijeli njezini flagshipovi iz ”S” i ”Note” serija, kao ni Galaxy Fold model, koji se polako etablira na tržištu.

Južnokorejski proizvođač pametnih telefona već užurbano radi na svom novom flagshipu; Samsung Galaxy S11 modelu. Unatoč tomu što ćemo na datum izlaska novog S11 uređaja pričekati do iduće godine, sada već postoje neke informacije na koje treba obratiti pozornost. O čemu se točnije radi, pročitajte u nastavku!

 

Samsung Galaxy S11 bi trebao imati kameru kakvu dosad nismo imali prilike vidjeti

Jedna od mogućnosti koju će novi Samsung Galaxy S11 uređaj(i) imati bit će naravno mogućnost spajanja na 5G mreže. S obzirom na to da 5G polako postaje standard koji se uvodi u sve dijelove svijeta u kojima postoji internetska konekcija, nije iznenađenje da sve veći broj pametnih telefona polako postaje ”5G kompatibilno”.

No 5G mogućnosti nije jedini segment u kojem se Samsung želi dodatni istaknuti i pokazati što zna. Ono gdje je južnokorejska tvrtka poznata još tamo od ”stoljeća sedmog” su kamere. Samsungovi pametni telefoni, pogotovo ”S” i ”Note” serija poznati su i po tome što imaju u sebi jako kvalitetne kamere.

Slično smo vidjeli i ove godine, no budući da je Apple svojim iPhoneom 11 (uz 11 Pro i 11 Pro Max modele) dodatno ”pokvario” stvari, Samsung treba reagirati. Hoće li Samsung uspjeti kod svojih novih Galaxy S11 uređaja postići to da korisnicima ponudi zaista najbolju kameru? Najnovije objave na internetu sugeriraju to da će Samsung Galaxy S11 imati takvu kameru kakvu još dosad nismo imali prilike vidjeti.

Je li razlog takvim izjavama 5x mogućnost optičkog zooma koje bi kamera trebala imati, a kojeg bismo trebali vidjeti zajedno sa senzorom od 108 megapixela, kojeg je Samsung osmislio u suradnji sa Xiaomijem, ostaje nam za vidjeti. Bilo kako bilo, ovo bi značilo ogromnu promjenu u načinu na koji će Samsung stavljati kamere na svoje uređaje. Samsung nije nikada mario za broj pixela. No to bi se iduće godine moglo promijeniti.

 

Novi firmware – One UI 2.1

Još jedan segment koji je jako važan za Samsungove pametne telefone, segment na kojem Samsung ubrzano radi je novi firmware. Sada već gotovo sa 10%-tnom sigurnošću možemo pretpostaviti da će novi Galaxy S11 u sebi imati Android 10, koji bi trebao biti poboljšan i poljepšan One UI 2.1 sučeljem.

 

Ponovno tri modela?

Ove je godine Samsung iznenadio i poprilično razveselio svoje potencijalne korisnike time što je na tržište izbacio čak tri verzije svoja flagship pametna telefona. Od ta tri, baš je njegov Samsung Galaxy S10e ili ”entry” model najviše prodavan i tražen. Poučeni iskustvom, sve je izglednije kako bi Samsung i iduće godine na tržište mogao izbaciti svoja tri nova flagshipa. Kako će se oni točno zvati zasad nije poznato. Poznati su samo serijski brojevi: SM-G981, SM-G986 i SM-G988 kao i činjenica da će sva tri biti kompatibilna sa 5G mrežama.

Piše: I.H.

1 komentar

  1. Sada već gotovo sa {10%-tnom} sigurnošću možemo pretpostaviti da će novi Galaxy S11 u sebi imati Android 10, koji bi trebao biti poboljšan i poljepšan One UI 2.1 sučeljem.

    hahahahah

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here