Gejmerski pametni telefoni iz godine u godinu pridobivaju sve veću pažnju korisnika diljem svijeta. Jedan od glavnih predstavnika tog zanimljivog tržišnog sektora svakako je Asus koji je svojim gejmerskim telefonima polako već dogurao od 5 izvedbe. Iako smo već najavljivali kako nas ove godine očekuje novi ROG Phone 5, sada su se pojavile i neke konkretnije informacije koje idu u prilog tome. Dakle, ova bi nam godina na tržište trebala donijeti još jednog super predstavnika Asusove ROG serije pametnih telefona, a koje će biti njegove karakteristike saznajte u nastavku.

Gejmerski pametni telefoni

Pametni telefon kodnog naziva ASUS_I005DA ovih se dana pojavio na testiranjima u regulatornoj agenciji TENAA, a zahvaljujući tome poznati su neki novi podaci o ovom uređaju. Uređaj bi trebao imati veliki 6.78 inčni OLED zaslon koji će korisniku nuditi osvježavanje slike od čak 144 Hz. Zanimljivo, sve se češće u konotaciji ovog uređaja spominje i dodatni zaslon, no kako bi on izgledao i koja bi bila njegova uloga za sada je teško prognozirati.

Kako to obično biva kod gejmerskih uređaja, novi ROG Phone 5 trebao bi imati impozantan dizajn koji će do posebnog izražaja doći s atraktivne stražnje strane uređaja. Spominje se jedinstveno Aura Lighting zahvaljujući kojem će biti moguće kontrolirati osvjetljenje putem pametnog telefona. Uređaj bi trebao biti opremljen s 2-ćelijskom baterijom ukupnog kapaciteta 6.000 mAh (2 x 3.000 mAh). Baterija će sasvim sigurno igračima pružiti kvalitetno iskustvo dugotrajnog igranja video igara, a kada se kapacitet baterije “istopi” korisnici će je moći napuniti brzim punjačem od čak 65W.

Na ROG Phone 5 uređaju nalazit će se vrlo vjerojatno dva stereo zvučnika s prednje strane uređaja, a u gornjem lijevom kutu zaslona trebala bi biti smještena selfie kamera. Glavna stražnja kamera vjerojatno će imati senzor od 64 MP, no detaljne specifikacije tek će biti poznate. Za kraj vrijedi još spomenuti kako će novi ROG Phone 5 uređaj raditi na Android 11 operativnom sustavu koji će biti optimiziran za postizanje vrhunskih gejmerskih performansi.

Piše: M.Ž.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here