Xiaomi posljednjih mjeseci ima nevjerojatan tempo predstavljanja novih pametnih telefona – gdje svaki mjesec predstavi neki novi pametni telefon. Kao što je nekima poznato Xiaomi osim bazičnog brenda ima još dva podbrenda pametnih telefona koji vrlo uspješno kotiraju na tržištu, a to su Poco i Redmi.

Ovaj potonji ostvaruje iznimne rezultate po broju prodanih primjeraka i u prvim mjesecima jedino su Redmi uređaji koliko-toliko parirali Apple-u koji je imao fantastičan ulazak u godinu. Činjenica je da gotovo svi Xoaomi pametni telefoni, bez obzira pod kojim su brendom predstavljeni, ostvaruju sjajne rezultate na tržištu. Uzrok tome valja tražiti u relativno niskoj cijeni za dobro optimizirane uređaje top performansi.

Xiaomi nam sada na tržište donosi novi POCO X3 NFC pametni telefon koji donosi iznimno dobre performanse po vrlo pristupačnoj cijeni. U središtu uređaja nalazi se Snapdragon 732G procesor koji radi na taktu 2.3 GHz. Veliki 6.67 inčni IPS zaslon proteže se preko velikog dijela prednje površine telefona, dok je 20MP kamera smještena u rupicu na zaslonu.

Osvježenje zaslona iznosi 120 Hz, a podržava FHD+ rezoluciju. Sa stražnje strane uređaja imamo sustav 4 kamere, od kojih je glavna kamera 64MP (SOny IMX682), a tu su još 13MP (wide), 2MP (makro) i 2MP (dubinska). I stražnja i prednja kamere opremljene su naprednim AI sustavima za snimanje, a sa stražnjim kamerama moguće je snimati 4K u 120 fps-a. Unatoč tome što dolazi u plastičnom kućištu, ovaj uređaj ima certifikat vodootpornosti IP53.

Unutar uređaja nalazi se pomno osmišljeno LiquidCool 1.0 hlađenje koje smanjuje temperaturu uređaja za čak 6 stupnjeva. Baterija donosi kapacitet od 5160 mAh, a omogućeno je brzo punjenje od 33W. Igrači video igara na raspolaganju imaju poseban sustav Game Turbo 3.0 koji će osigurati bolje performanse igranja, ali i uživanju u slici i zvuku koji dolazi iz telefona.

Na uređaj je moguće spojiti i slušalice putem 3.5mm utora, dok je čitač otiska prsta postavljen bočno. POCO X3 NFC dostupan je u sivoj i plavoj boji, a cijena varira ovisno o količini memorije koju korisnik odabere. Tako ćete za verziju s 6GB radne memorije i 64 GB prostora za pohranu podataka platiti 229 eura, dok će POCO X3 NFC s 6/128GB koštati 269 eura. S obzirom na performanse i napredne funkcionalnosti, ovo nam se čini i više nego povoljna cijena.

Piše: M.Ž.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here