Kamere su već dugi niz godina sastavni dio svakog, najprije mobitela, a danas pametnih telefona. Neki uređaji su toliko napredni(ji) u odnosu na druge da na sebi imaju čak dvije ili tri stražnje (ili primarne) kamere! Dok neki korisnici žude za što boljom optimizacijom kamere u pogledu softverskih rješenja (što možemo jasno vidjeti kod iPhonea i Samsunga), drugi pak jedva čekaju kamere sa što je moguće više megapixela! Druga skupina korisnika će uskoro konačno doći na svoje.

2019. godina kamera sa 48-megapixelnim senzorima!

Neki kažu kako 2019. godina jest (i bit će) godina kamera od 48 megapixela. No, broj 48 nije najveći broj točkica na ekranu koje će neke kamere na nekim pametnim telefonima pokazivati! Redmi je jedna od onih tvrtki za koju se pouzdano zna da radi na svojoj novoj kameri od 64 megapixela!

Prije manje od dvadeset i četiri sata Redmi je na internet stavio fotografije koje su navodno fotografirane kamerom od 64 megapixela. Fotografiju je moguće pregledati na Weibo-u. Osim ogromne količine detalja, zasad nema puno informacija vezanih uz ovu fotografiju. Ipak, čini se da ona potvrđuje postojanje pametnih telefona koji u sebi imaju kamere od 64 MP.

 

Xiaomijev Redmi nije prva tvrtka koja se sjetila senzora od 64 MP

Ovo nije prvi puta da su na internetu osvanuli podaci vezani uz Xiaomijeve pametne telefone koji na sebi imaju kamere visoke rezolucije. Prošli mjesec podaci o tome bili su objavljeni na XDA-u, što dokazuje činjenicu da kineski proizođač pametnih telefona zaista užurbano radi na takvoj kameri.

Redmi nije jedina tvrtka koja se zanima za takav senzor. Prošlog mjeseca tvrtka Realme je najavila svoj novi senzor od 64 MP. Nadamo se da ovdje nije kraj pokusima sa 64-megapixelnim senzorima i da nas u nastavku godine očekuju još mnoga druga iznenađenja!

Piše: I.H.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here