Sve smo bliže danu kada će Huawei svijetu predstaviti svoje nove perjanice iz serije P30 pametnih telefona. Radi se o novim top uređajima koji će zasigurno izazvati veliki interes korisnika i koji bi trebali nastaviti snažan rast Huawei kompanije, koji se odvija u posljednjih nekoliko godina. Na skorašnjem događanju vrlo vjerojatno će biti predstavljena tri nova pametna telefona. Osnovni model P30 kao okosnica cjelokupne ponude, zatim će tu biti slabija verzija P30 Lite, ali i iznimno moćna verzija P30 Pro.

Upravo se ovaj potonji model pojavio ovih dana na benchmark testovima kako bi se ustanovilo radi li ovaj uređaj bolje od prošlih telefona koji su proizašli iz laboratorija Huaweija. Na Geekbench testu P30 Pro model pojavio se pod kodnim imenom HUAWEI VOG-L29 i na temelju single-core testiranja osvojio je 3.289 bodova, dok je na multi-core testiranjima dobio 9.817 bodova.

Huawei P30 Pro benchmark

Model koji je bio testiran imao je 8GB radne memorije te je radio na sustavu Android 9.0 Pie. U usporedbi s Mate 20 Pro uređajem, novi se P30 Pro model u single-core testiranjima pokazao nešto lošiji, ali je bio bolji u testiranjima s više jezgri. Što se tiče testiranja na AnTuTu servisu, tamo je ovaj novi model također bio iznimno blizu prošlogodišnjeg najboljeg telefona na tržištu. Kada je razmatram samo procesor rezultati su bili gotovo pa podjednaki, no Mate 20 Pro bio je nešto bolji kada su se u obzir uzele sve komponente uređaja.

Huawei P30 Pro KAMERA
Očekuje se da će Huawei P30 Pro imati četiri kamere na stražnjoj strani

Novi Huawei uređaji trebali bi službeno predstavljanje za europsko tržište imati 26. ožujka u Parizu. S obzirom na to da je taj datum iznimno blizu nećemo morati dugo čekati na službeno potvrdu specifikacije telefona o kojima se već dugo priča. P30 Pro trebao bi imati procesor Kirin 980 Soc koji će raditi uz pomoć 8GB radne memorije, dok bi korisnici za pohranu podataka trebali imati 128 ili 256 GB prostora. Dakako, novi će modeli ponovno biti obilježeni sjajnim kamerama što je zapravo i jedan od glavnih aduta ovih popularnih serija telefona.

Piše: M.Ž.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here