Oppo je poznata kineska kompanija koja se vrlo dobro pozicionirala na tržištu pametnih telefona i tamo radi fantastičan posao. Iako prodajom možda i nije u samom vrhu tržišta, činjenica je da iz ove kompanije proizlaze fantastični uređaji koji možemo svrstati među top 10 proizvođača pametnih telefona na svijetu. Čini se kako su u kompaniji odlučili puno vremena posvetiti razvoju mogućnosti kamera te bi nam uskoro trebali predstaviti novi fantastičan zoom za kamere pametnih telefona.

Kompanija Oppo je u 2017. godini, na sajmu MWC, predstavila fantastičnu dvostruku kameru koja je tada omogućavala 5x optički zoom. No, kako kamere pametnih telefona iznimno napreduju u posljednje vrijeme, Oppo je odlučio kako mora napraviti još kvalitetniju i bolju kameru pa su odlučili upregnuti snage i stvoriti kameru koja će imati čak 10x optički zoom. Da, takva bi kamera ove godine trebala biti predstavljena na nekom od tehnoloških sajmova, a Oppo se nada kako će time uzbuditi tržište te zainteresirati kako ostale brendova, tako i kupce pametnih telefona.

Potrebno je naglasiti kako kamera koja je predstavljena prije dvije godine nikada nije zaživjela niti na jednom uređaju pa se postavlja pitanje ima li smisla takav razvoj kamera (ako se one neće nigdje koristiti). No, možda Oppo s ovom novom kamerom koja će imati hibridni optički 10x zoom, planira osvojiti tržište pametnih telefona. Možda će ova kamera zaista biti predstavljena na nekom uređaju te će je u krajnjoj liniji kupci moći kupiti. Za sada, mnogi smatraju kako će nova kamera ponovno biti predstavljena na nekom prototipnom uređaju, što znači da je ponovno upitno da li će se ikada naći na tržištu.

Bez obzira na razvoj situacije, veseli činjenica i da na području optičkog zooma kamere pametnog telefona mogu napredovati. Pitanje je samo tko će se upustiti u dodatan razvoj i implementaciju takve tehnologije. Oppo za sada samo radi na tome, ali ima problem što nije predstavio službeni uređaj koji bi koristio tu tehnologiju. Možda se to u skoroj budućnosti promijeni.


Piše: M.Ž.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here