Oppo je poznat proizvođač pametnih telefona s istoka koji nas redovito oduševi svojim uređajima jer nam svakom malo pripremi neku zanimljivu inovaciju. Ne treba posebno naglašavati kako je Oppo prva kompanija koja je predstavila pop-up kameru koja iskače iz kućišta, o čijem implementiranju razmišljaju i ostale kompanije. Demonstracija kako ta kamera radi možemo vidjeti i na jednom od dva nova modela pametnih telefona koje nam je predstavio Oppo nedavno. Na događaju koji su prethodno najavili iz Oppo kompanije predstavili su nove modele pametnih telefona – Oppo F11 i F11 Pro.

Kada neka kompanija predstavi ‘običan’ model pametnog telefona i uz njega Pro verziju svi uglavnom očekujemo da će Pro verzija biti hardverski nadmoćnija u odnosu na klasičnu, no kod Oppo F11 uređaja tome baš i nije tako. Naime, osnovna razlika između običnog i Pro modela počiva samo u zaslonu te položaju selfie kamere.

oppo f11 telefon

Osnovni model Oppo F11 ima IPS zaslon veličine 6.53 inča koji na vrhu ima urez u obliku kapljice unutar kojeg je smještena selfie kamera. Model F11 Pro ima isti taj zaslon, istih dimenzija, samo što kod njega nema selfie kamere na vrhu jer je kamera smještena unutar samog kućišta uređaja. Kao što smo već nekoliko puta najavljivali, Oppo je kameru smjestio u kućište i ona se aktivira i iskače iz zaslona kada korisnik pokaže potrebu za fotografiranjem.

Selfie kamera može stvarati fotografije od 16MP pri čemu valja naglasiti da je uređaj opremljen AI sustavom koji može prepoznavati 23 scene. Što se tiče stražnjih kamera, osnovna dolazi u rezoluciji 48MP uz f/1.8, dok je sekundarna kamera od 5MP i dolazi s otvorom blende f/2.4. Unutar oba uređaja nalazi se Helio P70 čip, koji radi uz pomoć 4 GB radne memorije.

Korisnik na raspolaganju ima i 128 GB prostora za pohranu podataka, dok se kod F11 Pro verzije može dobiti varijanta s 6GB RAM-a i 64GB prostora. Baterija u oba uređaja iznosi 4.000 mAh, ali ima podršku VOOC 3.0 za brzo punjenje zahvaljujući kojoj je uređaj moguće napuniti za manje od 80 minuta. Cijene uređaja kreću se oko 1.900 kuna za osnovni model te oko 2.400 kuna za Pro verziju pametnog telefona.

Piše: M.Ž.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here