Možda će zvučati nemoguće jer za ovaj pametni telefon još niste ni čuli, ali Oppo je trenutno četvrta najbrže rastuća tvrtka koja proizvodi pametne telefone. Njihov je fokus uglavnom na sjajnim kamerama i to je upravo ono što ih je uzdignulo od ostalih proizvođača s njihovih područja. Upravo je Oppo u svibnju predstavio dva nova modela u seriji Reno, pa će tako osim Oppo Reno i Oppo Reno 10x Zoom stići i treći član iz ove serije i to već krajem mjeseca.

Posljednji predstavljeni bio je Oppo Reno 10x Zoom koji s prednje strane ima 6.6 inčni Full HD AMOLED zaslon u rezoluciji 2340 x 1080 piksela. Unutar zaslona nalazi se i optički čitač otiska prsta za otključavanje telefona. Sa zadnje strane nalaze se tri 3 kamere od 48 MB u kombinaciji s 13 MP telefoto, 8 MP ultraširoka te Sony IMX586 senzor do se s prednje strane nalazi i 16 MP kamera.

Oppo Reno

Srce telefona čini Snapdragon 855 koji radi sa 6 ili 8 GB RAM-a dok memorija iznosi 128 ili 356 GB. Ima vrhunsku bateriju koja podržava VOOC 3.0 punjenje a sama baterija iznosi 4.065 maH-a. Oppo Reno ima nešto slabije karakteristike od koji se najviše razlikuju slabija baterija (svejedno podržava VOOC 3.0 brzo punjenje) , Snapdragon 710 te dvostruku kameru u kombinaciji sa Sony senzorima. Postoji i mala razlika u ekranu jer Oppo Reno iznosi 6.4 inča dok rezolucija ostaje ista kod oba pametna telefona.

Definitivno tvrtka koju vrijedi imati na umu za ubuduće šopinge, pogotovo ako se bavite ili planirate baviti fotografijom. Iako sama kvaliteta snimaka na telefonu nije jednake kvalitete kao i kvaliteta fotografija, ovi proizvodi svejedno izgledaju vrijedni novaca za ono što nude. Za novi model koji očekujemo, procjenjuje se cijena između 450 i 515 dolara. Je li smartphone vrijedan novaca, to možemo znati tek kad ga dobimo u ruke.

Piše: M.Ž.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here