Oppo je svoje nove Oppo Find X2 pametne telefone trebao najaviti na ovogodišnjem MWC 2020 sajmu. No, budući da je sajam otkazan, a nikakve dodatne informacije u vezi uređaja nisu bile puštane u javnost, nismo bilo sigurno hoće li biti nešto od novog uređaja ili ćemo morati čekati na neku novu priliku.

Ipak, izgleda da će nešto biti i to vrlo uskoro. Naime, najnovija curenja informacija to su nam i potvrdila. Novi Oppo pametni telefoni na tržištu bi mogli osvanuti vrlo brzo, možda već 06. ožujka.

U slučaju da su informacije točne, to bi moglo značiti da bi Oppo Find X2 mogao biti jedan od nekoliko uređaja koje ova kineska tvrtka planira izbaciti na tržište ove godine. Jedan od novih uređaja trebao bi biti Oppo Find Pro, no autentičnost ovakvih informacija gotovo je nemoguće za potvrditi.

Osim novih Oppo pametnih telefona, šuška se o tome da bi tvrtka mogla izbaciti i Oppo pametni sat. Jesu li ove informacije točne ili nisu, vidjet ćemo, nadam se 06. ožujka, kada bi Oppo trebao (ili kada ne bi trebao) na tržište izbaciti svoje nove pametne telefone (a možda i pametni sat).

Oppo Find X2 pro

Specifikacije Oppo Find X2

Neke od specifikacija Oppo Find X2 pametnog telefona već su osvanule na internetu. U slučaju da 06. ožujka na tržištu zaista ugledamo ovaj uređaj, na njemu i u njemu bismo mogli vidjeti sljedeće karakteristike:

  • Staklenu prednju i stražnju stranu plus aluminijski okvir. Oppo Find X2 trebao bi i sa prednje i sa svoje stražnje strane imati staklene podloge i to Corning Gorilla Glass 6. Dosad znamo da se Gorilla Glass 6 nalazi samo na najskupljim perjanicama, kao što su Samsung Galaxy S20 i Huawei P30 Pro, što je dokaz da se radi o leguri stakla koju zaslužuju samo najbolji od najboljih pametnih telefona na tržištu. U slučaju da Oppo Find X2 na sebi bude imao Gorilla Glass 6 iza i naprijed i ako bude omotan u aluminij, to će uređaju svakako dati na njegovom ”premium” štihu.
  • Super AMOLED zaslon. OLED i AMOLED zasloni također su nešto što je već godinama obilježje samo najkvalitetnijih pametnih telefona (ili jednostavno većine Samsungovih pametnih telefona). Ako je neki pametni telefon na sebi imao OLED ili AMOLED, to je automatski značilo da je on minimalno u višem-srednjem razredu (ili da pripada Samsungovim perjanicama ili uređajima srednjeg razreda). Super AMOLED i to na 6.5 inča, rezolucije 1440p i gustoćom točkica od oko 452 ppi trebali bismo pronaći i na Oppo Find X2 pametnom telefonu. Da stvar bude još bolja, uređaj bi trebao imati zaslon s razinom osvježenja od 120 Hz, što će korištenje, gledanje i igranje na Oppo Find X2 učiniti još bržim, fluidnijim i ugodnijim.
  • Android 10 plus ColorOS 7. S obzirom na to da smo duboko zašli u razdoblje Androida 10 (iako ga još većina Android pametnih telefona još uvijek nije dobila) to će se osjetiti i kod ovog pametnog telefona. S Oppo Find X2 tvrtka je i što se softverske strane tiče, odlučila maksimalno popratiti svoj novi telefon. Android 10 bit će prilagođen i na Oppo-ov način uljepšan kroz ColorOS verziju 7, što bi trebalo osiguravati još brži i bolji rad.
  • Najbolji Snapdragon- 865. Qualcomm je svoj Snapdragon 865, kao što je to već i tradicija, namijenio samo za pametne telefone iz skupine perjanica i za uređaje iz onog najvišeg cjenovnog razreda. Činjenica da neki pametni telefon na sebi ima SD 865 znači da se radi, ne samo o jako kvalitetnom, pametnom telefonu, već da se radi i o uređaju koji ili teži biti perjanica ili je, kako ga volimo kolokvijalno zvati ”ubojica perjanica”. Oppo Find X2 mogao bi biti jedan pravi ”ubojica perjanica”, koji bi život i stanje na tržištu mogao definitivno zakomplicirati većim igračima, kao što su Samsung, Apple i Huawei.
  • 8 ili 12 GB radne memorije. Oppo Find X2 također bi trebao dolaziti u dvije varijante: jedna bi trebala biti ”siromašnija”; sa 8 GB radne i 256 GB unutarnje memorije za pohranu, dok bi druga trebala imati 12 GB radne memorije. 8 i 12 GB RAM za Android pametne telefone danas su već normativ (premda je realno, 12 GB RAM i dalje previše, bez obzira na to što 12 GB viđamo na sve većem broju pametnih telefona i na to što je ovogodišnji Galaxy S20 Ultra pokazao svoju inačicu sa 16 GB RAM).
  • Trostruka stražnja i dvostruka selfie kamera. Oppo Find X2 trebao bi oduševiti i u segmentu kamera, odnosno senzora kamera. To bismo trebali zahvaliti njegovoj postavki od tri stražnje kamere (glavni senzor od 48 MP koji bi trebao imati i optičku stabilizaciju slike, 13-megapixelni sa dvostrukim, optičkim zoomom i 8-megapixelni ultra-širokokutni) te dvije selfie (32 MP ultra-širokokutni i SL 3D senzor dubine i biometrije). Glavna obilježja kamera trebala bi biti mogućnost snimanja u 4K na 30 sličica po sekundi, EIS, OIS, optički zoom i automatski HDR.
  • Baterija od 4.000 mAh uz mogućnost brzog punjenja do 65W i bežičnog, brzog punjenja do 30W. 4.000 mAh možda ne zvuči pretjerano impresivno, no puno toga ovisit će o tome kako će stvari funkcionirati na hardversko-softverskom polju. 65-wattno brzo punjenje kojim će se Oppo Find X2 također moći pohvaliti, zvuči i na papiru izgleda jako dobro. Stvari dodatno začinjava i činjenica da će Oppo Find X2 imati mogućnost bežičnog i brzog punjenja (maksimalno do 30w). Od drugih mogućnosti koje bi Oppo Find X2 trebao imati valja istaknuti senzor otisaka prstiju (izgleda da čitača otisaka prstiju ovoga puta neće biti) i isto tako spominje se i mogućnost stavljanja certifikata IP68 (što je vrlo moguće, budući da Oppo Find X2 neće dolaziti sa utorima za microSD kartice, kao niti sa utorom od 3.5 milimetara za slušalice).

Sve u svemu, na prvi pogled i prema ovome što možemo vidjeti, Oppo bi svojim Oppo Find X2 pametnim telefonom trebao dodatno uzburkati tržišnu utakmicu, ne samo na Android polju, već općenito. Nadamo se da ćemo 06. ožujka imati više informacija o nadolazećim uređajima ili još bolje; da ćemo taj dan na tržištu već vidjeti nove uređaje iz asortimana tvrtke Oppo.

Piše: Z.K.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here