Tijekom ovog mjeseca vidjeli smo kako brojni izvještaji tvrde da će OnePlus lansirati dva nova pametna telefona kao dio svoje OnePlus 7 linije, a to su OnePlus 7 i OnePlus 7 Pro. Potonji će imati trostruku stražnju kameru s 3x optičkim zumom.

Ključna značajka koja će razlikovati OnePlus 7 Pro od svog prethodnika i konkurenata je 3x optički zum. Optički zum koristi objektiv fotoaparata za zumiranje slika umjesto digitalnog izrezivanja slike koje je prisutno kod digitalnog zuma. Kao rezultat toga, kvaliteta krajnje slike je mnogo bolja od one koju nudi digitalni zum. Prema riječima direktora OnePlus-a Simona Liua, tvrtka je tu značajku ugradila u pametni telefon nakon što je primila povratne informacije od korisnika na svojim forumima.

Prema dostupnim preiliminarnim testovim kamere na OnePlus 7 Pro, koje je objavio portal Wired, možete sami procjeniti kvalitetu slika. Novinar portala Wired, je testirao kameru OnePlus 7 Pro, na nedavnoj utrci Baku F1 u Azerbajdžanu. Zanimljivo je primjetiti da je treća slika po redu snimljena izravno prema suncu i unatoč tome, uspijeva uhvatiti dovoljno detalja, iako su leće kamere usmjerene direktno prema suncu.

Primjeri fotografija dobiveni sa OnePlus 7 Pro (Credit: Andrew Williams/WIRED):

OnePlus 7 Pro test kamere 1

OnePlus 7 Pro test kamere 1 OnePlus 7 Pro test kamere 1 OnePlus 7 Pro test kamere 1 OnePlus 7 Pro test kamere 1

 

Dobivene fotografije sa OnePlus 7 Pro savršeno se uklapaju u filozofiju tvrtke da nudi vrhunske značajke kamere po povoljnoj cijeni. I dok prema nekim glasinama možete očekivati visoku cijenu za OnePlus 7 Pro ta bi cijena trebala biti osjetno manja od onoga što će vam druge tvrtke naplaćivati ​​za slične značajke fotoaparata na pametnom telefonu.

Međutim, sve te prednosti 3x zumiranja ne znače da nema prostora i za druga poboljšanja. Tu su i neke značajke poput kombiniranja različitih piksela u jedan (Pixel Binning), kako bi se poboljšala točnost i učinkovitost kamere.

Ukratko, stražnja kamera OnePlus 7 Pro dizajnirana je za konkurentnost na samom vrhu najboljih smarphone kamera, kao što su Apple, Huawei i Samsung.  Posljednjim izlascima Huawei Pro 30 i Samsung Galaxy s10 postavljeni su potpuno novi trendovi kod kamera na telefonima koje drugi moraju jednostavno slijediti, da bi uopće opstali na pretrpanom tržištu telefona.

Piše: A.M.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here