Tjedan dana prije službenog predstavljanja OnePlus 7 Pro I dalje intrigira javnost. OnePlus već neko vrijeme izaziva interes javnosti, puštajući povremeno nove informacije o svom flagship modelu koji bi trebao uzdrmati konkurenciju. Sada je Pete Lau, izvršni direktor tvrtke, predstavio neke važne detalje za nadolazeći uređaj.

OnePlus CEO Pete Lau potvrđuje da će novi Smartphone imati značajku UFS 3.0 pohrane

Prilikom analize performansi bilo kojeg pametnog telefona treba imati na umu tri najvažnije varijable, a to su čipset, memorija i baterija. Neki od vas se možda pitaju zašto nismo spomenuli GPU, ali za pametni telefon GPU je dio SoC-a, tako da je spojen sa procesorom već prilikom proizvodnje.

Uzimajući u obzir ove tri varijable, i analizirajući OnePlus 7 Pro, uređaj bi mogao isporučiti neke vrlo zanimljive značajke. Pokreće ga Qualcomm Snapdragon 855, koji je vrh, što se tiče mobilnih procesoa za Android platforme. Za bateriju se spominje kako će OnePlus 7 Pro imati kapacitet od najmanje 4.000mAh. Za usporedbu, Appleov iPhone XS Max ima bateriju od 3,174mAh, a Samsung Galaxy S10 Plus pokreće baterija od 4,100mAh.

Međutim što se tiče pohrane ovog pametnog telefona, izvršni direktor OnePlusa Pete Lau, prekjučer je na Twitteru podijelio neke vrlo dobre vijesti. On je potvrdio da će OnePlus 7 Pro imati pohranu UFS 3.0, a ako ste redoviti pratitelj high-end smartphone industrije, tada ćete znati da je to velika vijest. Zašto? Pa, jedini od konkurencije koji trenutno ima UFS 3.0, jest Galaxy Fold.

oneplus 7 pro pohrana

Ovo je velika pobjeda za OnePlus jer će UFS 3.0 nesumnjivo privući mnogo korisnika koji znaju njegove prednosti. Za one koji ne znaju, UFS znači Universal Flash Storage, a UFS 3.0 je najnoviji standard koji je u siječnju prošle godine uveo JEDEC (Joint Electron Device Engineering Council). UFS 3.0 obećava podatkovnu brzinu od 11,6 Gbit/s po stazi, što znači 1450 MB/s.

Na kraju možemo zaključiti da će OnePlus 7 Pro, biti u svojoj klasi vrlo traženi model ako tvrtka zaista implementira UFS 3.0 na svom pametnom telefonu. Očigledno OnePlus poduzima prave korake u pravom smjeru, a uz OnePlus 7 Pro, moći će se uspješno preseliti na popis glavnih proizvođača, ako odgovor sa tržišta pametnih telefona bude pozitivan.

Piše: A.M.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here