Budući da je 2017. došao kraj, vrijeme je da počnemo gledati što nam nosi Nova 2018 godina. Ova godina nam je dala mnogo novih značajki, kod vodećih modela pametnih telefona. Zapravo, uređaji koje smo vidjeli ove godine, poprilično se razlikuju od prethodne godine.

Najveća nadogradnja su zasloni od ruba do ruba, koji su većinom dobro prihvaćeni od korisnika. Okviri su sada mnogo manji i praktični svedeni na najminimalniju moguću mjeru, i kako bi stvari bile još bolje, sve te zaslone napaja 10nm procesori.

Ovdje ćemo vam predstaviti više detalja o nadolazećem flagship modelu Xiaomi Mi7, za koji mnogi smatraju da ima najbolji omjer uloženog i dobivenog, pa pogledajmo da li je to zaista tako i sa Mi7.  Prva vijest koja dolazi za Xiaomi Mi7 ukazuje na zaslon od ruba do ruba sa najnovijim Snapdragon 845 čipom u sebi.

Ovogodišnji Snapdragon 835 digao je dosta prašine u vrijeme predstavljanja, prvenstveno zbog 10 nm FinFET tehnologije proizvodnje. No, sada nam dolazi njegov nasljednik Snapdragon 845 koji posjeduje “Kryo” jezgre, i temelji se na ARM-ovim čipovima.

Upravo za taj čip se odlučio i Xiaomi Mi7, koji će također nadograditi svoj vodeći smartphone sa OLED zaslonom od 6 inča dijagonale, od ruba do ruba, koji će za Xiaomi proizvoditi Samsung.

Neslužbene glasine također spominju dvostruku stražnju kameru, s rezolucijom od 16 MP. Premijum oprema podrazumjeva i respektabilnih 6GB RAM-a koji će opsluživati Snapdragon 845, a trebao bi imati i stražnji senzor za otisak prsta.

Glasine također navode da je kineski proizvođač zainteresiran za implementaciju prepoznavanje lica u svoj flagship model,  međutim, izvori navode da je mala vjerojatnost za ovu značajku jer ova tehnologija još nije potpuno spremna za masovnu uporabu i zahtijeva daljnji razvoj.

Konačno, cijena za Xiaomi Mi7 je navedena od CNY 2.699, što iznosi oko 400 američkih dolara. Ovo zaista nije puno s obzirom na vrlo respektabilne specifikacije koje nosi.

Piše: D.Ž.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here