Tržište savitljivih pametnih telefona prošle je godine doživjelo veliki procvat i danas na tržištu imamo puno modela telefona sa savitljivim zaslonom. Među najpopularnije proizvođače takvih telefona zasigurno spadaju Samsung i Huawei čiji savitljivi uređaji oduševljavaju korisnike diljem svijeta.

No, sve se čini kako tržište savitljiv telefona još uvijek nije poprimilo razmjere popularnosti koje su mnogi analitičari očekivali, a glavni razlog tome možemo pripisati relativno visokoj cijeni takvih uređaja. Ipak, uskoro bi se mogla desiti velika promjena, tj. zamašnjak na tom novom tržištu – jer sve su glasnija nagađanja kako Apple priprema lansiranje preklopnog pametnog telefona savitljiva zaslona.

Apple za razliku od ostalih velikih tehnoloških kompanija nije pojurio u razvoj telefona sa savitljivim zaslonom. Zanimljivo, isto se tako Apple ponašao kod razvoja tržišta pametnih satova, gdje su pričekali jedan duži period u odnosu na konkurenciju – a nakon lansiranja ostvarili fantastične rezultate i postali broj jedan na tržištu.

Čini se kako Apple i ovog puta bira sporiju, suzdržaniju i promišljeniju taktiku lansiranja – gdje će do najsitnijih detalja usavršiti svoj savitljivi pametni telefon prije nego li ga lansira na tržište. Prvi pametni telefoni savitljiva zaslona sada su već poprilično dugo na tržištu pa je možda u narednim mjesecima pravi trenutak da se i Apple okuša na ovom perspektivnom tržištu.

U javnosti su se pojavile informacije kako je Apple ušao u kasnu fazu razvoja svojeg prvog preklopnog pametnog telefona sa savitljivim zaslonom. Prema tim informacijama, novi Apple telefon svojim funkcioniranjem trebao bi biti vrlo sličan Samsung Galaxy Fold konceptu. Dakle, vjerojatno će imati veliki preklopni zaslon u unutrašnjosti i maleni zaslon s vanjske strane, dok bi kamere trebale biti smještene na stražnjoj strani uređaja.

Apple za sada o svojem novom uređaju šuti i ostavlja prostora za neizvjesnost prilikom novih lansiranja proizvoda. Zanimljivo, informacije govore kako su se dva prototipa savitljivih Apple telefona našla na testiranjima u Foxconn tvornici u Kini. Također, nagoviješta se kako su savitljivi telefoni uspješno prošli testiranja, što svakako daje nadu da nas uskoro u prodaji očekuju novi super Apple telefoni.

Piše: M.Ž.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here