Najavili smo kako će Samsung 20. veljače održati događanje na kojem bi trebali biti predstavljeni novi pametni telefoni ove tvrtke koji će, sada je već prilično izvjesno, nositi naziv Galaxy S10. Dakako, na predstavljanju će uz ovaj osnovni model biti predstavljeni i neki drugi noviteti, a mnogi smatraju kako će biti predstavljen i model pametnog telefona S10+. Ovaj bi uređaj trebao pružiti korisnicima još bolje performanse, a da se bliži datum objave tog uređaja pokazuje i činjenica da su započela testiranja na Geekbench stranici.

Posljednjih se dana i tjedana na Geekbench testiranju našlo nekoliko novih modela pametnih telefona uspješnih brendova, a među njima je i Samsung testirao svoje nove perjanice. Novi Galaxy S10+ pametni telefon dobio je na single-core testiranjima 3.413 bodova, dok je puno bolji bio na multi-core testiranjima gdje je pokupio ukupno 10.256 bodova.

Samsung-Galaxy-S10-Geekbench

Nova linija Samsungovih telefona trebala bi biti bazirana na novim SoC-evima koji su nastali u suradnji tvrtki Samsung i Qualcomm. Primjerak koji se testirao na Geekbench stranici ima je unutar sebe Snapdragon 855 SoC, a za kvalitetan rad brinulo se i 6 GB radne memorije. Uređaj sa Snapdragon 855 SoC trebao bi biti namijenjen američkom tržištu, dok bi modeli za ostala tržišta trebali sadržavati Samsungov Exynos 9820. Dakle, slobodno možemo zaključiti da je testirani model bio test za američko tržište i tamošnje kupce.

Valja naglasiti kako je testirani model još uvijek u svojevrsnoj fazi razvoja pa postoji mogućnost da se broj bodova poveća u budućim testiranjima, no to ponajviše ovisi o tome kako će Samsung pristupiti doradi modela. Postoji mogućnost da se doda još radne memorije što bi zasigurno podiglo broj bodova, no hoće li se Samsung na to odlučiti vidjet ćemo kroz naredne tjedna. Za kraj ćemo još samo spomenuti kako je testirani primjerak radio na Android 9.0 Pie operativnom sistemu i prilično je izvjesno da će se isporučivati s tim sistemom kada jednom krene u prodaju.

Piše: M.Ž.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here