S obzirom na drastičan rast Huaweija koji doslovce melje tržište pred sobom, ostali se konkurenti moraju dobrano potruditi da bi uspjeli konkurirati na tržištu pametnih telefona. Najviše bi činjenica brzog uspona Huaweija na tržištu trebala brinuti Samsung koji je i dalje vodeći proizvođač na tržištu pametnih telefona. Naime, Samsung je posljednja stepenica na ljestvici popularnosti koju Huawei želi savladati – a kako bi postao najbolji proizvođač pametnih telefona na tržištu. Ipak, Samsung se neće predati tako lako i priprema u svojim laboratorijima vrhunski pametni telefon koji bi im trebao omogućiti zadržavanje liderske pozicije ne tržištu.

Puno se priča razvilo oko novog Galaxy S10, no ne možemo sa sigurnošću reći je li koja od informacija koje su završile u javnosti točna. Naime, dio izvora bliskih Samsungu nedavno je objavio fotografije uređaja s tri stražnje kamere i svi su bili uvjereni kako će novi Galaxy S10 imati tri stražnje kamere po uzoru na trend koji je nametnuo Huawei.

Ipak, sada se pojavila nova informacija koja ide u prilog tome kako će novi Galaxy S10 ipak doći na tržište s čak 4 stražnje kamere – što bi trebalo osigurati izradu vrhunskih fotografija i video sadržaja. Kao potpora toj informaciji predstavljene su i fotografije uređaja, koji je nešto izmijenjen u odnosu na prvobitni dizajn, a promijenio se raspored kamera i bljeskalice. Također, prema tim novim fotografijama smanjen je obrub na stranama zaslona.

No, kako ne možemo biti sigurni u informacije koje pristižu u javnost, sve ovo je tek pusto nagađanje. Ono što je malo manje nepoznato je činjenica da bi novi Galaxy S10 Plus trebao zadržati 3.5 mm ulaz za slušalice, a koji bi se trebao nalaziti na donjem bridu uređaja tik uz USB-C utor i zvučnik. Također, uređaj će vrlo vjerojatno imati čitač otiska prsta ugrađen u zaslon, dok bi tehnologija skeniranja rožnice trebala biti zamijenjena tehnologijom prepoznavanja lica. Hoće li tome zaista biti tako mogli bismo saznati već početkom sljedeće godine an službenom predstavljanju.

Piše: M.Ž.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here