Već smo pisali o tome kako će izgledati novi iPhone i koje će biti njegove funkcije, no još uvijek nema nikakvih službenih informacija od strane Apple-a. I dok traju nagađanja oko samih specifikacija, razvijaju se mnoge teorije koje pokušavaju u prvi plan izbaciti jednu od inovacija koje će jubilarni iPhone imati.

Mnogo se razglabalo o samome ekranu i tehnologiji njegove izrade, ali i o samoj veličini, odnosno o tome koliku će prednju površinu telefona zauzimati zaslon.

Mnogi smatraju kako će ovo biti jedan od modela čija će gotovo cijela prva površina biti obogaćena zaslonom. Odnosno, bit će ovo uređaj koji gotovo da i neće imati ništa osim zaslona preko cijele prve površine.

To posljedično znači da će se Apple morati riješiti svoje prepoznatljive Home tipke. Veliko je pitanje kako će riješiti taj problem, a mnogi smatraju kako će ona biti ugrađena u sam zaslon.


Prema nekim informacijama na dnu ekrana bi se trebale pojaviti tipke koje bi se mijenjale ovismo o aplikaciji koju koristimo. Dakle, virtualne tipke bile bi prilagodljive samim aplikacijama i u ovisnosti o njima trebale bi poprimati različite značajke.

Neki su prethodno tvrdili kako će na dnu ekrana biti postavljen i senzor za otisak prsta pomoću kojeg bi se otključavao sam uređaj, no najnovije teorije to opovrgavaju. Naime, sve su glasnija nagađanja kako će se novi uređaj otključavati pomoću prepoznavanja lica vlasnika.

To bi značilo da ćemo svaki put kada poželimo koristiti telefon morati skenirati svoje lice, što bi nas uvelo u jednu novu sferu autentifikacije korisnika.

Piše: D.Ž.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here